21 de setembre de 2020 21/9/20

La Generalitat i l’Ajuntament d’Alacant acorden la renovació del conveni del Centre de Tecnificació d’Alacant

La Generalitat i l’Ajuntament d’Alacant acorden la renovació del conveni del Centre de Tecnificació d’Alacant - (foto 1)
  • El conveni actual venç el 7 de juny del 2020

La Comissió Tècnica per al seguiment del conveni per a la gestió del Centre de Tecnificació d’Alacant s’ha reunit per a tractar la renovació del conveni del Centre de Tecnificació d’Alacant.

Aquesta comissió està formada per membres de l’Ajuntament d’Alacant i d’Esport de la Generalitat. Els integrants d’aquesta comissió tècnica són José Luis Berenguer, regidor delegat d’Esports d’Alacant; Josep Miquel Moya, director general d’Esport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i tècnics de les dues administracions. A la reunió també va assistir el director territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, David Vento.

En la reunió mantinguda el passat dia 18 d’octubre es va aprovar el calendari d’activitats per a 2020 i es va fer un repàs a les actuacions realitzades i, especialment, al problema de la coberta del centre, sobre el qual s’està a l’espera dels informes definitius tant de l’empresa constructora com de la direcció d’obra. Així mateix, es va consensuar la tramitació de la licitació del projecte d’impermeabilització de la zona d’entrada i accés al recinte.

L’acord més transcendent d’aquesta última reunió va ser el de la renovació del conveni actual, que venç el juny del 2020. Les parts treballen perquè en aquesta renovació es possibilite la continuació de la gestió del centre per part de la Generalitat i que la titularitat passe a l’Ajuntament d’Alacant, tal com ja estava estipulat.  

En aquest sentit, el regidor d’Esports d’Alacant va manifestar la voluntat de l’Ajuntament de cedir-ne la gestió a la Generalitat, i va fer un esment especial a la necessitat de la revisió dels preus existents en l’actualitat per a possibilitar-ne un ús més accessible als clubs de la ciutat.

Per part seua, el director general d’Esport va comunicar la voluntat de la Generalitat de continuar la gestió per a aprofundir i ampliar l’activitat de tecnificació esportiva, origen de la seua construcció, però va reclamar la necessitat de més corresponsabilitat en la gestió per part de l’Ajuntament d’Alacant, titular a partir de 2020 de la instal·lació, quant a qüestions com ara personal tècnic i de serveis o la inclusió en els contractes generals de manteniment o de neteja de l’ajuntament.

Amb tot, les dues parts es van emplaçar a analitzar aquestes qüestions i aportar les seues propostes en un termini breu de temps per a poder signar el nou conveni que les reculla.  

Pujar