21 de setembre de 2020 21/9/20

Les Fogueres 2019 s'apaguen amb un balanç positiu i més de 1,5 milions de visitants

Les Fogueres 2019 s'apaguen amb un balanç positiu i més de 1,5 milions de visitants - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les Fogueres 2019 s'apaguen amb un balanç positiu i més de 1,5 milions de visitants - (foto 2)

  La ciutat d'Alacant s'acomiada dels seus dies de festa grans amb un balanç positiu i amb una gran afluència de públic que s'ha acostat a les tradicionals Fogueres durant les últimes setmanes, deixant una important repercussió econòmica en els negocis locals.

  “S'han superat amb escreix totes les previsions de 1,5 milions de visitants i de 10 milions d'euros en ingressos directes” ha afirmat l'alcalde d'Alacant, Luis Barcalá, al mateix temps que ha apuntat que aquestes han sigut “unes Fogueres de rècord i multitudinàries amb un ple total de turistes i visitants”.

  Més de 180 monuments repartits per cadascun dels racons de la ciutat es van convertir en els absoluts protagonistes de la festa, captivant a través de la sàtira i la tradició a tots aquells que visitaven les fogueres. Tots ells van cremar en la nit d'ahir posant el punt i final a unes festes de rècord que ja calfen motors per a la seua pròxima edició.

  La Cremà

  Amb motiu de la Nit de la Cremà la regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant va preparar un dispositiu especial en el qual van participar un total de 615 efectius del Servei de Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) amb 180 bombers, Policia Local d'Alacant amb 320 agents i els voluntaris de Protecció Civil amb 80 persones, juntament amb 35 operaris de jardins.

  Tots ells, van aconseguir que la crema dels monuments es desenvoluparà com estava previst. Exemple d'això, va ser la Foguera Oficial de l'Ajuntament d'Alacant la qual va cremar aquesta matinada de forma espectacular entre enorme flamarades de gran altura que han consumit ràpidament i íntegrament el monument.

  Germans Sirvent, empresa alacantina, ha sigut l'encarregada de l'espectacle pirotècnic. El tret de dues traques de 200 i 100 metres, situades al voltant del cos central del monument i en la seua estructura interior, respectivament, han donat començament a la cremà de la Foguera Oficial “Amb una altra mirada”, original de Pedro Espadero. Aquest s'ha completat amb deu pals de dolls de llum variada situats en el perímetre de la foguera.

  Prèviament va tindre lloc la cremà de la Foguera Infantil “A la recerca del foc perdut”, creació de Sergio Gómez Ferrer i que ha cremat instants després de la Palmera disparada des de la muntanya Benacantil.

  Pujar