5 de juliol de 2020 5/7/20

‘FemFesta' crearà una delegació formada exclusivament per barraquers

‘FemFesta' crearà una delegació formada exclusivament per barraquers - (foto 1)

  La candidatura a la Federació de Fogueres encapçalada per Toñi Martín-Zarco Marín, ‘Fem Festa, ha realitzat una important aposta pel col·lectiu de barraques i, en cas de guanyar els comicis, crearà una delegació annexa formada per set reconeguts barraquers que conformaran una delegació pròpia que donarà suport a Sonia Alarcón, vicesecretària de barraques i a Javier Clavel, delegat de barraques.                     

  Aquest grup de veterans barraquers treballarà en pro d'aquest col·lectiu, escoltant i atenent les seues necessitats, treballant amb cada associació de forma personalitzada. Aquesta delegació annexa a la Federació de Fogueres estudiarà la problemàtica del col·lectiu i gestionarà els diferents grups de treball que es conformen per a estudiar i donar cobertura a les modificacions pertinents per a millorar-ho.

  Els set membres d'aquesta delegació són: Cayetano Alarcón Giménez de Festa i vi; Francisco Aragonés Ayala de Per la Festa i mosatros; Sergio Llopis García de Pica i Vola; Juan Francisco Martínez Martínez de Elsvint en copes; José Antonio Pastor Rocamora de No  podemos fer mes; José Manuel Sampere Lorenzo del Cabasset i Yolanda Ruiz Olmos de Els tardons.

  “Hem creat aquesta delegació annexa a la Federació perquè som conscients que el col·lectiu de barraques necessita una atenció més extensa i que precisa d'importants canvis. Volem que siguen els barraquers els que treballen conjuntament i abanderen els canvis que siguen necessaris perquè les barraques continúen creixent. Comptem amb un equip de grans barraquers, amb una extensa trajectòria dins del món de la festa, han treballat des de diferents càrrecs dins de les seues barraques i en la Federació o anterior Comissió Gestora”, ha comentat Toñi Martín-Zarco.

  L'equip ‘Fem Festa ha introduït importants mesures per a aquest col·lectiu dins del seu programa electoral com sol·licitar a la Generalitat Valenciana que instaure un premi econòmic de portalades, equiparant-los als de les fogueres; i demanar a l'Ajuntament d'Alacant que modifique i augmente la subvencióals barraques en funció de la categoria de la seua portalada, sense modificar el mínim.

  A més, es costejarà i s'assessorarà a l'hora de realizar els projectes de les barraques que exigeix l'Ajuntament, igual que hi haurà assessorament en matèria de protecció de dades i es posarà en marxa un pla de promoció activa de barraques coordinat per la delegació de barraques.

  “Volem escoltar la veu del col·lectiu de barraquers per a conéixer les seues inquietuds i poder resoldre els seus problemes, per a això és necessari que seguint els estatuts es continúen realitzant assemblees exclusives per a ells, igual que es farà amb les fogueres. Cal escoltar la problemàtica de les barraques,  que no sempre és la mateixa que la de les fogueres, i ajudar-les a adaptar-se als canvis que la legislació els obliga”, ha finalitzat Toñi Martín- Zarco.

  Pujar