4 de desembre de 2020 4/12/20

La Federació Coordinadora de Muixerangues renova els òrgans de gestió en la seua assemblea anual

La Federació Coordinadora de Muixerangues renova els òrgans de gestió en la seua assemblea anual - (foto 1)
  • Dues noves incorporacions a l'entitat fan créixer el panorama muixeranguer

MÉS FOTOS
La Federació Coordinadora de Muixerangues renova els òrgans de gestió en la seua assemblea anual - (foto 2)

La Federació Coordinadora de Muixerangues (FCM) va celebrar dissabte a Alacant la seua assemblea general anual, en la qual, a més de donar compte dels informes de gestió de les diferents àrees, es va renovar els òrgans de la Federació i es van incorporar dues noves colles a l’entitat.

Per una banda es va renovar l’Àrea Tècnica, que continuarà representada per Mariano Fraind, antic mestre de la Nova Muixeranga d’Algemesí, amb diverses incorporacions. Així doncs, l’Àrea Tècnica per a l’exercici 2020-2021 estarà formada per Nieves Herrero (Muixeranga La Torrentina), Miguel Poblador (Muixeranga d’Algemesí), Pau Moreno (Negrets de l’Alcúdia), Cristian Medina (Munixeranga de Xàtiva), Mariano Fraind (Nova Muixeranga d’Algemesí) i Pau Chacón (Muixeranga d’Alacant), a més de la col·laboració de Laia Alegre, anterior secretària general de la Junta Permanent. A pesar de la seua pertinença, des de l’Àrea Tècnica s’apunta que formen part d’aquesta àrea a títol individual i no en representació de cap colla, “amb la intenció de treballar per i cap a la Federació, sense voler que cap colla influencie la tasca comuna”. Les funcions d’aquesta àrea seran la  recepció i catalogació de figures, la realització de gestions informatives i requeriments a les colles, la dinamització i coordinació, la gestió d’activitats i tallers, i tot allò relacionat amb la tècnica de la xicalla.

També la Junta Permanent es va renovar, tot i que parcialment, ja que alguns dels membres del període anterior continuaran en aquest òrgan. És el cas d’Enric Sorribes (Conlloga Muixeranga de Castelló), que repetirà com a president, Agustí Vallés (Negrets de l’Alcúdia), que seguirà en la Tresoreria, Saül Ortolà (Muixeranga de la Marina Alta), que continuarà com a secretari d’Organització, Joan Bofarull (Muixeranga de Vinaròs), en Investigació i Divulgació, i Elba Barcberà (Nova Muixeranga d’Algemesí), que passarà a la Secretaria General. Les persones que s’incorporen a la nova Junta Permanent són Sara Adam (Muixeranga d’Algemesí) en la Vicepresidència, Neus Bataller (Muixeranga de Xàtiva) en Comunicació, Miquel March (Jove Muixeranga de València) en Logística, Eva Cuesta (Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina) en Formació i didàctica, Isabel Murria (Conlloga Muixeranga de Castelló) en Seguretat i prevenció, i Aina Oltra (Muixeranga d’Alacant) en Igualtat/Equitat. Com es veu, es tracta d'una Junta Permanent de majoria de dones, que unit a la creació de la vocalia d’Igualtat, reforça la intenció de que la visió de gènere siga un eix transversal a totes les àrees de la Federació.

El mapa muixeranguer s'amplia i dues noves colles formen part de la Federació: la Muixeranga de la Marina Baixa i la Muixeranga de la Vall d’Albaida, totes dues fundades el 2018. Amb aquestes incorporacions, la FCM està integrada per 22 colles muixerangueres i augmenta la massa social.

L’assemblea del muixerangueres i muixeranguers va tindre lloc al Teatre Arniches i va comptar amb la presència del vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant. Abans de l’assemblea, la Muixeranga d'Alacant va inaugurar l’exposició sobre el seu cinqué aniversari, una exposició que rodarà per Alacant i comarca els pròxims mesos.

La Federació Coordinadora de Muixerangues és l’entitat encarregada d’organitzar i coordinar les diferents agrupacions, vetlar per la seua seguretat, així com per difondre el fet muixeranguer i actuar com una única veu davant els diferents estaments socials, polítics i culturals.

Pujar