elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants de la Universitat d'Alacant presenten projectes d'intervenció social a la Loyola University Chicago

Estudiants de la Universitat d'Alacant presenten projectes d'intervenció social a la Loyola University Chicago
  • L’alumnat de Treball Social mostrarà les iniciatives socials a estudiants del màster Bilingüe de Treball Social de la universitat nord-americana

L’activitat es durà a terme aquest dissabte 1 de maig a les 17.30 hores de forma telemàtica. Els estudiants de l’assignatura obligatòria impartida en el primer semestre de quart curs Habilitats Professionals III del grau de Treball Social de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant presentaran als seus homòlegs del màster bilingüe de Treball Social de la Loyola University de Chicago (Estats Units) els millors projectes d’intervenció social basats en una problemàtica social realista que han realitzat en l’assignatura de manera col·laborativa.

Els grups de treball acadèmic exposaran els seus projectes en un màxim de cinc minuts per grup i centrant-se en els aspectes que transmeten o visibilitzen més i millor les problemàtiques sobre les quals han centrat les seues intervencions socials, sempre des de criteris d’innovació i emprenedoria social sense deixar de banda la possible captació de fons per al seu potencial finançament. Fins al moment, aquestes exposicions s’han realitzat en els últims vuit cursos acadèmics en el marc de l’assignatura.

Innovació social

La innovació social s’enfoca com a accions de millora empreses per a donar resposta als problemes i necessitats buscant la col·laboració dels actors socials claus. És per això que hi ha una oportuna connexió amb el Treball Social des de la seua definició com a procés d’ajuda al desenvolupament de les potencialitats de les persones amb la finalitat de millorar la seua relació amb el seu propi entorn i hàbitat social.

Per a aquesta vinculació és oportú un plantejament docent que fomente les activitats acadèmiques que incorporen una metodologia d’ensenyament/aprenentatge per la qual l’alumnat perceba que es treballen competències que fomenten la innovació social professional posterior: investigació i estudi de necessitats socials, generació d’idees, creativitat en projectes, introducció de canvis, avaluació de resultats, participació de les persones destinatàries d’aquests projectes i treball multidisciplinari, entre altres.

Pujar