elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants de Publicitat de la Universitat d’Alacant visiten la caserna general de l’Operació Atalanta

Estudiants de Publicitat de la Universitat d’Alacant visiten la caserna general de l’Operació Atalanta
  • Es tracta de les integrants de l’equip guanyador del primer concurs per al disseny d’una estratègia creativa responsable sobre l’operació

  • Les alumnes i els seus professors s’han reunit amb la rectora per a traslladar-li la seua experiència

MÉS FOTOS
Estudiants de Publicitat de la Universitat d’Alacant visiten la caserna general de l’Operació Atalanta - (foto 2)
Estudiants de Publicitat de la Universitat d’Alacant visiten la caserna general de l’Operació Atalanta - (foto 3)
Estudiants de Publicitat de la Universitat d’Alacant visiten la caserna general de l’Operació Atalanta - (foto 4)
Estudiants de Publicitat de la Universitat d’Alacant visiten la caserna general de l’Operació Atalanta - (foto 5)
Estudiants de Publicitat de la Universitat d’Alacant visiten la caserna general de l’Operació Atalanta - (foto 6)
Estudiants de Publicitat de la Universitat d’Alacant visiten la caserna general de l’Operació Atalanta - (foto 7)

L’equip de la Universitat d’Alacant guanyador de la primera edició del Concurs d’Idees per a la Divulgació de l’Operació EUNAVFOR-Atalanta, va viatjar al final de gener a Rota per a conèixer, juntament amb professors de la UA, la caserna general de l’esmentada operació militar. Es tracta de Silvia Mateo, Sara Richart i Andrea Molano, les tres estudiants de tercer curs del grau en Publicitat i Relacions Públiques, i dels professors Salvador Ivorra i Marta Martín que, a més, és media advisor o assessora de l’estratègia de mitjans de l’operació.

L’objectiu de la visita, que formava part del premi, era aprofundir des de diferents perspectives, en el coneixement sobre l’Operació EUNAVFOR-Atalanta, una missió europea orientada a la seguretat marítima al golf d’Aden i la lluita contra la pirateria. Amb aquesta finalitat van visitar la fragata espanyola Reina Sofía, que es desplegarà amb l’Operació al febrer. Van ser rebuts pel comandant del vaixell, capità de fragata Salvador Moreno, que els va explicar les característiques de la nau, la vida a bord i com es preparen les pròximes tasques amb l’Operació ATALANTA.

Ara, els integrants d’aquella delegació, juntament amb el professor de Creativitat de la UA, Pablo Vizcaíno, se han reunit amb la rectora, Amparo Navarro, i el vicerector d’Estudiants, Raúl Ruiz, per a fer-los partícips de la seua experiència.

La delegació ha explicat els detalls de la visita i la quantitat de possibilitats existents de cara a la inserció laboral en aquesta mena d’operacions. Les estudiants han coincidit a assenyalar «la magnífica experiència viscuda», en la qual han pogut treballar amb els professionals de l’operació en el desenvolupament d’idees per a visibilitzar el treball que fan. Un dels aspectes més destacats ha sigut, segons les alumnes, «poder desprendre’s de prejudicis i conèixer, de primera mà, les magnífiques perspectives laborals que hi ha en un àmbit que fins ara mai ens havíem plantejat».

En aquest sentit, Marta Martín, que ha recordat que la UA és l’única universitat amb un conveni en aquest sentit, ha assegurat que «és una fita que s’estiga desenvolupant un conveni d’aquesta mena perquè, d’una banda, ajuda a acostar les accions europees als joves i, de l’altra, a fer que s’entenga més bé la important tasca que desenvolupen les nostres forces armades. Estem molt orgullosos de ser pioners a fomentar aquesta mena de divulgació i transferència».

Entre moltes altres accions, en la caserna general van tenir ocasió de reunir-se amb el comandant de l’Operació ATALANTA, el vicealmirall Ignacio Villanueva, que els va lliurar el premi i els va agrair el seu esforç per a donar a conèixer l’operació. A més, les estudiants van conèixer detalladament el treball de l’operació i van aprofundir en la seua proposta creativa juntament amb l’equip de Comunicació Estratègica de l’Operació.

ATALANTA i les institucions acadèmiques

L’Operació ATALANTA i la Universitat d’Alacant van signar un memoràndum d’entesa l’octubre de 2023 amb l’objectiu de permetre la col·laboració entre totes dues entitats, en línia amb l’esperit  de creixement i aprenentatge continu que afavoreix una relació mútuament beneficiosa. En aquest marc, es va celebrar en la Universitat d’Alacant el curs Seguretat Marítima a la Unió Europea: Anàlisi de l’Operació ATALANTA el novembre de 2024.

Des del seu inici el 2008, l’Operació ATALANTA ha mantingut contacte amb institucions acadèmiques a través de la participació del seu personal en diferents tipus de conferències o fent costat a estudiants universitaris.

Pujar