16 de gener de 2021 16/1/21

Mas: “La dreta alacantina se li ha oblidat tractar el greu problema d'accés a l'habitatge en les subcomissions de Recuperació d'Alacant”

Mas: “La dreta alacantina se li ha oblidat tractar el greu problema d'accés a l'habitatge en les subcomissions de Recuperació d'Alacant” - (foto 1)
  • Compromís porta al Patronat d'Habitatge proposades per a escometre l'emergència residencial a la ciutat

Compromís per Alacant ha portat al Patronat d'Habitatge proposades necessàries per a la recuperació de la ciutat d'Alacant en aquesta matèria, al mateix temps que ha enlletgit a la dreta l'oblidar-se d'aquest àmbit en la Comissió de Recuperació.

Segons ha explicat Rafa Mas, el regidor de la formació progressista, en la Junta del Patronat de l'habitatge que es va celebrar el passat dia 11 de juny, la formació va proposar quatre mesures urgents que van des del canvi de model de l'accés als habitatges del Patronat fins a la cessió de locals a entitats. “A la dreta alacantina se li ha oblidat tractar el greu problema d'accés a l'habitatge en les subcomissions de Recuperació d'Alacant”, ha remarcat Mas.

Per això la coalició ha proposat que és imprescindible que la regidora d'Acció Social participe en el Patronat de l'Habitatge, segons ha explicat el regidor “no és possible amb la manca d'habitatge i recursos residencials que hi ha a la ciutat l'Acció Social no estiga en aquest ens que gestiona el major parc d'habitatges municipals de la ciutat d'Alacant”.

D'altra banda, la formació progressista considera prioritari canviar el model del Patronat a l'hora d'accedir als habitatges, ja que l'última vegada que es va obrir la bossa d'habitatges va ser en 2016 i hui dia es continua tirant d'aqueixa llista d'espera, quan la foto fixa hui dia és molt diferent. Des de Compromís, han destacat en un comunicat que és imprescindible la rotació dels habitatges ja que l'emergència és apressant. Des de Compromís també han reclamat en diferents ocasions la necessitat d'ampliar el personal del Patronat de l'Habitatge, especialment en el cas de personal de Treball Social que puga realitzar un acompanyament a les famílies. Així com major coordinació amb l'ens autonòmic d'habitatge (EVHA) amb la finalitat de posar a la disposició de la ciutadania d'Alacant més habitatge públic.

La coalició també ha inclòs en les seues propostes la possibilitat de posar a la disposició de les associacions, la societat civil i les xarxes solidàries veïnals els locals del Patronat de manera gratuïta, perquè puguen fer ús d'aquests espais a l'hora d'emmagatzemar aliments i poder repartir-los. Aquesta mesura busca donar resposta a la necessitat de les entitats que continuen fent repartiment d'aliment a persones vulnerables, ja que tenen els seus espais sobresaturats.

Finalment des de la formació també proposen netejar els nou solars sense ús de Sant Antón perquè puguen generar espais comunitaris amb la participació de veïns, veïnes i entitats d'aquest barri emblemàtic.

Pujar