22 de novembre de 2019 22/11/19

Detingut el presumpte autor d'un assassinat comés aquest estiu en Torremendo (Orihuela)

Detingut el presumpte autor d'un assassinat comés aquest estiu en Torremendo (Orihuela) - (foto 1)
  • El presumpte autor dels fets va ser detingut a la Corunya, mentre circulava amb el vehicle que li va sostraure al mort

MÉS FOTOS
Detingut el presumpte autor d'un assassinat comés aquest estiu en Torremendo (Orihuela) - (foto 2)
Detingut el presumpte autor d'un assassinat comés aquest estiu en Torremendo (Orihuela) - (foto 3)
Detingut el presumpte autor d'un assassinat comés aquest estiu en Torremendo (Orihuela) - (foto 4)
Detingut el presumpte autor d'un assassinat comés aquest estiu en Torremendo (Orihuela) - (foto 5)

La Guàrdia Civil ha esclarit les causes de la defunció del ciutadà belga que va ser trobat a la seua casa de Torremendo. Com a conseqüència d'això, s'ha detingut a un home com el presumpte autor d'un delicte d'assassinat, a més dels delictes de robatori amb violència, estafa continuada i omissió del deure de socors.

El passat 4 de juliol de 2019, va aparéixer una persona morta, en el garatge del seu domicili, situat al carrer Carretera de la localitat de Torremendo (Orihuela). De la investigació es van fer càrrec agents del Laboratori de Criminalística i de l'Equip d'Homicidis i Desapareguts, tots dos de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial (UOPJ) de la Guàrdia Civil d'Alacant.

Els investigadors van dur a terme una reconstrucció de les hores prèvies i posteriors a la mort del mort, un belga de 78 anys d'edat, que conduïra a l'esclariment dels fets. Després de nombroses i incessants gestions d'esbrinament, els agents van aconseguir identificar al presumpte autor, després de tres mesos d'àrdua investigació, localitzant-li finalment a la Corunya, mentre conduïa un vehicle d'alta gamma, propietat del finat, que li va sostraure després del seu assassinat. També es va apoderar de diversos telèfons mòbils i targetes bancàries, amb les quals va realitzar nombroses compres, a nom del mort.

Aquest 4 d'octubre de 2019, es va realitzar una nova reconstrucció dels fets, en l'establiment abandonat de Torrevieja, en el qual el presumpte autor va abandonar l'objecte contundent amb el qual, suposadament, va colpejar a la víctima. En presència de la comissió judicial, aquesta persona va reconéixer la seua participació en l'assassinat del ciutadà belga.

Al detingut, un espanyol de 29 anys d'edat, se li imputen els delictes d'assassinat, robatori amb violència, estafa continuada i omissió del deure de socors. Ja ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número DOS d'Orihuela, qui ha decretat el seu ingrés a la presó provisional sense fiança. Continuant amb la investigació, els agents han detingut també a una espanyola de 19 anys d'edat, en la localitat d'Hervás (Càceres), com a presumpta autora dels delictes d'encobriment i estafa continuada.

Balanç de l'operació

En l'operació Belgalo, a més de les dues Unitats anteriorment citades, també han participat el grup de delictes contra les persones de la UOPJ de la Corunya i l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Plasència (Càceres). S'han practicat un total de 18 declaracions a testimonis, a les províncies d'Alacant, la Corunya, Càceres, Salamanca i Sevilla.

Finalment, s'ha confiscat 5 dispositius de telèfon mòbil, un vehicle d'alta gamma i dues plaques de matrícula robades, ascendint tot això a un valor estimat de 42.270 euros

ocultar
Detingut el presumpte autor d'un assassinat comés aquest estiu en Torremendo (Orihuela)
Pujar