19 d’octubre de 2020 19/10/20

Detingut un lladre que va intentar agredir sexualment a una jove a Alacant

Detingut un lladre que va intentar agredir sexualment a una jove a Alacant - (foto 1)

  Agents de la Policia Nacional han detingut el passat cap de setmana, a Alacant, a un home per un presumpte robatori amb violència i intimidació i agressió sexual. Els fets es van produir la nit del dissabte, quan una jove tractava de tornar a la seua casa.

  En el moment en el qual la dona tancava el seu vehicle estacionat enfront del portal del seu domicili, un home de manera sorprenent i per l'esquena, va abordar a la víctima amb un ganivet de xicotetes dimensions que secundava contra el seu ventre per a intimidar-la exigint la seua cartera. La jove, terroritzada per la situació va entregar la seua cartera a l'agressor, no acabant ací la seua actuació. Una vegada arrabassada la cartera es va abalançar sobre ella, arrancant-li la màscara i va començar a besar a la força per a continuar amb tocaments lascius en contra de la seua voluntat.

  La jove va quedar atrapada entre el cotxe i el seu agressor, el qual mantenia una actitud agressiva i intimidante sense parar d'amenaçar-la amb el ganivet que portava.

  Quan l'agressor va notar la presència d'un veí que s'acostava pels voltants, va soltar a la víctima i va eixir corrent fugint del lloc. En aqueix moment la víctima va poder telefonar a la policia.

  Els agents, comissionats immediatament per la Sala del 091 de la Policia Nacional, van arribar al lloc, es van entrevistar amb la víctima, activant el protocol específic per a delictes violents, organitzant el servei per a trasllat de la víctima a l'hospital per a ser reconeguda i per a posteriorment acostar-la a dependències policials per a efectuar la denúncia.

  Simultàniament, la resta d'indicatius van iniciar una cerca del presumpte autor amb les dades aportades per la víctima que coincidiren amb la descripció facilitada.

  En el transcurs de l'atenció integral que se li estava donant a la víctima, tant a l'Hospital com en la pròpia Comissaria, la dona anava informant els agents de missatges que li arribaven al seu telèfon sobre intents de pagament amb targeta, ja cancel·lada, en diferents establiments de la ciutat.

  Gràcies a aquesta informació els agents van poder rastrejar el recorregut que anava traçant l'agressor fins a aconseguir donar amb ell. Mentre unes patrulles rastrejaven els carrers, unes altres visionaven les imatges de seguretat dels establiments en els quals havia intentat pagar.

  Finalment, els agents van interceptar a l'autor sent detingut pels fets succeïts, el qual es trobava al costat d'un altre individu, que transitava sense samarreta, confessant als actuants que li l'havia demanada l'agressor per a dificultar ser identificat, motiu pel qual també va ser detingut.

  L'operatiu ha sigut coordinat per la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana en el qual han participat patrulles uniformades i de paisà.

  Per a atendre aquest tipus de fets violents la Comissaria Provincial ha reforçat la presència policial als carrers, tant d'uniforme i de paisà, en els llocs i franges horàries on estadísticament ocorren amb més freqüència aquest tipus de fets, així com la difusió operativa de registre de sospitosos que facilite la labor dels agents durant el servei de Seguretat Ciutadana d'Alacant.

  Els detinguts, de nacionalitat espanyola, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant, un d'ells per un presumpte delicte de robatori amb violència i intimidació i agressió sexual, i l'altre sospitós d'afavorir la seua fugida per encobriment.

  Pujar