elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut a Alacant un perillós fugitiu buscat per assassinat a Polònia

Detingut a Alacant un perillós fugitiu buscat per assassinat a Polònia
  • En el marc d'una recent operació a Polònia s'ha localitzat el cadàver d'un home, desaparegut en 1997, amb la mort del qual es relaciona a l'arrestat

MÉS FOTOS
Detingut a Alacant un perillós fugitiu buscat per assassinat a Polònia - (foto 2)
Detingut a Alacant un perillós fugitiu buscat per assassinat a Polònia - (foto 3)

Agents de la Policia Nacional han detingut a un perillós fugitiu buscat per les autoritats de Polònia. Hauria pertangut a un grup criminal polonés dedicat al contraban transfronterer, sent presumptament participe en els anys 90 en un conflicte armat prop de la frontera amb Txèquia i Alemanya, denominat “La Guerra de Zgorzelec” o “Guerra dels esperits”, pel control de les rutes del contraban. Al detingut li constava una Ordre Europea de Detenció i Lliurament emés per Polònia per a ser jutjat per un delicte d'assassinat. S'enfronta a 25 anys de presó.

En el marc d'una recent operació de l'Oficina Central d'Investigació de Polònia (CBSP), s'ha localitzat el cadàver d'un home desaparegut en 1997, amb evidents signes de mort violenta per arma de foc, en el voivodat de Baixa Silèsia. La investigació realitzada per les autoritats de Polònia es va centrar en dos ciutadans polonesos com a principals sospitosos. Aquests, davant el temor de ser detinguts, van desaparéixer immediatament alertats per l'avanç de la investigació. La seua fugida va activar als “Caçadors d'Ombres”, grup del CBSP especialitzat en la localització de fugitius, al mateix temps que la Fiscalia Nacional polonesa va emetre les oportunes Ordres Europees de Detenció i Lliurament, per si hagueren fugit del país.

Un d'ells va ser detingut en el voivodat de Mazovia, mentre que l'altre podria haver fugit al nostre país. Aquesta informació va ser transmesa per les autoritats poloneses a la Secció de Localització de Fugitius de la Policia Nacional. Les perquisicions realitzades al costat de GRECO Llevant i a la UDYCO d'Alacant els van portar fins a un domicili d'Oriola on el fugitiu va residir amb la seua parella, i que van abandonar precipitadament escasses hores abans de ser l'arribada dels policies espanyols.

Gràcies al fluid i continu intercanvi d'informació amb el CBSP, es va localitzar el vehicle que utilitzava el fugitiu i es va confirmar que havia travessat la frontera entre Polònia i Alemanya, deduint que podria tornar a Espanya, després d'haver realitzat alguna gestió relacionada amb els delictes que li eren imputats al seu país.

En conseqüència, i davant la perillositat de l'individu, es va disposar un ampli dispositiu de vigilància en els voltants de l'immoble que va acabar amb el seu arrest en l'instant en què es baixava de cotxe. Se li va confiscar diversa documentació, diners en efectiu i tres dispositius mòbils.

Pujar