elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detenen a Alacant un ciutadà belga que va fugir del seu país amb el seu fill de dos anys

Detenen a Alacant un ciutadà belga que va fugir del seu país amb el seu fill de dos anys
  • L'home, que no tenia la custòdia del fill, degué haver-lo deixat en la guarderia a principis d'abril perquè ho recollís la mare

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Alacant a un home de nacionalitat belga que era buscat per l'Autoritats de tal país per un delicte de sostracció de menors, en haver fugit juntament amb el seu fill de dos anys de què no tenia la custòdia.

L'escapolit que havia tingut problemes amb la seva exdona per la custòdia del seu fill, havia d'haver deixat al seu fill menor en la guarderia a principis d'abril d'enguany, perquè després ho recollís la seva mare, si bé mai ho va fer, fugint del país en el seu vehicle.

Les autoritats belgues li van seguir la pista fins a Anvers, on possiblement va agafar un ferri fins a Mallorca, desconeixent des d'aquí el seu parador. Finalment una Ordre Europea de Detenció per a Extradició, així com un control com a persona desapareguda per al menor.

El vehicle de l'arrestat, amb plaques de matrícula belga i carregat d'estris, no va passar desapercebut per a dos agents de la Policia Nacional de la Comissaria de Districte Nord d'Alacant, que li van donar l'alt. Després de comprovar la identitat del conductor van comprovar com tenia en vigor l'esmentada Ordre de Detenció Europea, per la qual cosa va acabar detingut. En el vehicle també viatjava el seu fill menor, el qual va ser ingressat en la Llar Provincial d'Alacant a l'espera de ser lliurat a la seva mare, qui ostenta la custòdia d'aquest.

El detingut, de 50 anys, que s'enfronta a una pena de cinc anys de presó per aquests fets, va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número cinc de l'Audiència Nacional que s'encarregarà de dur a terme els tràmits necessaris per a, en el seu cas, executar l'Ordre d'Extradició.

Pujar