19 de gener de 2021 19/1/21

El Consorci de Museus impulsa la VII edició del festival Photoalicante

El Consorci de Museus impulsa la VII edició del festival Photoalicante - (foto 1)
  • El festival de fotografia d’Alacant se celebrarà del 5 de març al 5 d’abril amb més d’una vintena de propostes expositives i la celebració del congrés BEPHOTO, entre altres accions

  • Intervencions urbanes, activitats i tallers completen una programació que es projecta més enllà de la ciutat d’Alacant i que enguany arriba fins a Sant Joan d’Alacant

  • Photoalicante rebrà la visita de grans artistes com Pierre Gonnord, Bleda y Rosa, Miguel Trillo o Ricardo Cases

MÉS FOTOS
El Consorci de Museus impulsa la VII edició del festival Photoalicante - (foto 2)

El festival de fotografia Photoalicante celebra la seua VII edició, del 5 de març al 5 d’abril, amb el lema ‘De la percepció a la identitat’, un tema vertebrador de tot el programa que posa de manifest les diferents realitats que acompanyen els i les artistes hui dia. Tots els projectes conformen aquest univers tan ampli capaç d’englobar les diverses perspectives identitàries que van des de la classe, el gènere o la cultura i fins a l’espècie. Enguany el festival compta amb la col·laboració d’institucions públiques com el Consorci de Museus, l’Ajuntament d’Alacant i el Ministeri d’Educació i Cultura i la participació destacada de la Fundació Banc Sabadell i El Corte Inglés.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont ha assistit aquest matí a la presentació acompanyat pel regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, Esther Donate, la directora de la Col·lecció Banc Sabadell, Montserrat Corominas i el director del festival Photoalicante, Leonidas Spinelli.

Pérez Pont ha explicat que “el Consorci de Museus és una eina de vertebració del territori a través de la cultura i és també un vehicle de suport a la creació contemporània que dona suport a propostes que naixen del mateix sector artístic com és el cas de Photoalicante”.

“El Consorci de Museus es troba present en el festival a través de diferents mostres així com en el congrés BEPHOTO, una trobada que reunirà artistes i investigadors i que permet obrir un espai per a la reflexió i el diàleg, mirant cap el futur de la fotografia contemporània” ha manifestat el director del Consorci de Museus.

Pérez Pont ha recordat l’impuls que s’està donant a la fotografia en general i, en particular, en els festivals Photoalicante, PHOTON a València i Imaginària a Castelló.

Photoalicante reunirà un total de 25 exposicions que desbordaran els diferents espais culturals de la ciutat d’Alacant, Sant Joan d’Alacant i que enguany arriba fins al Campello. El dia 6 serà la inauguració oficial del festival a Las Cigarreras amb l’exposició de Ricardo Cases, ‘Estudio elemental del Levante’, i l’exposició ja inaugurada, ‘Hollyroom’, de Ben Fernández.

L’aportació internacional arriba de la mà de l’Institut de la Producció Cultural i la Imatge de Portugal, IPCI amb el títol ‘Después del documento. Fotografía portuguesa para la nueva década’, en què una desena d’artistes portuguesos, comissariats per Victor Nieves, exposaran les seues obres a La Llotja del Peix. Cal destacar dins de la programació l’exposició ‘Doce fotógrafos en el Museo del Prado’, un projecte amb motiu de la celebració del Bicentenari del Museu del Prado, que presentarà el Banc Sabadell, i que forma part de la seua col·lecció.

A més, envoltaran la ciutat 12 intervencions urbanes, 11 activitats i 5 tallers, com el de Pierre Gonnord, Fotolateras o Gema Polanco. El III Congrés Internacional de Fotografia Contemporània, BEPHOTO, tindrà lloc del 26 al 29 de març al MACA (Museu d’Art Contemporani d’Alacant) amb figures tan rellevants com Miguel Trillo, Bleda y Rosa, el retratista gal Pierre Gonnord o l’artista Helena Goñi, qui també exposarà al Centre 14 el projecte ‘Great Expectations’.

El concurs Photowall i la VIII edició del Certamen de Fotografia Vila de Sant Joan, seran les dues convocatòries d’aquesta edició 2020, amb premis de fins a 1.000 € a la millor fotografia.

Pujar