elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA i el Consell Superior d’Esports fan els primers passos per a la creació d’una càtedra institucional conjunta

La UA i el Consell Superior d’Esports fan els primers passos per a la creació d’una càtedra institucional conjunta
  • Les dues institucions han signat avui un acord per al desenvolupament de projectes acadèmics, educatius, esportius i culturals

MÉS FOTOS
La UA i el Consell Superior d’Esports fan els primers passos per a la creació d’una càtedra institucional conjunta - (foto 2)
La UA i el Consell Superior d’Esports fan els primers passos per a la creació d’una càtedra institucional conjunta - (foto 3)
La UA i el Consell Superior d’Esports fan els primers passos per a la creació d’una càtedra institucional conjunta - (foto 4)
La UA i el Consell Superior d’Esports fan els primers passos per a la creació d’una càtedra institucional conjunta - (foto 5)

 

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i el president del Consell Superior d’Esports (CSD), José Manuel Rodríguez Uribes, han signat avui un protocol d’actuació conjunt per a promoure i impulsar la investigació en ciències de l’activitat física i de l’esport, a través de programes formatius, culturals i d’extensió universitària, com també d’activitats de consultoria i d’assistència que puguen tenir rellevància per al desenvolupament de l’esport.

La signatura de l’acord ha tingut lloc aquest matí en el despatx rectoral, en una trobada que ha comptat amb l’assistència, per part de la UA, de Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària i Juan Llopis, director de Relacions i Projectes Institucionals, els quals han estat acompanyats per José Antonio Corbalán, medallista olímpic i metge esportiu, Antonio Navarro i Juan Luis Soto, integrants del Consell Superior d’Esports, i Toni Cabot, director del periòdic Información.

L’acord és un primer pas per a la creació d’una nova càtedra institucional, la Càtedra Pedro Ferrándiz d’estudis sobre l’esport, que reprèn i actualitza el nom i les competències d’una càtedra anterior de la UA, ara amb nous impulsors i objectius, avalada pel Consell Superior d’Esports. Aquesta càtedra es planteja com un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de l’activitat física i de l’esport i podrà desenvolupar activitats d’investigació, formació i difusió o transferència del coneixement: cursos de formació i de postgrau (oficials i propis de la UA), estudis de grau, activitats de transferència, divulgació i investigació sobre aquesta temàtica, coordinació entre especialitats esportives, federacions i escoles esportives d’elit, o sinergies avançades entre esportistes, tècnics, clubs esportius, federacions nacionals i internacionals, agències de les administracions públiques, empreses, etc.

José Manuel Rodríguez ha declarat que «des del CSD estem fent una aposta decidida per l’esport universitari i ara es donen les condicions adequades per a recuperar el nom de Pedro Ferrándiz per a aquesta nova càtedra d’estudis sobre l’esport». A més, ha afegit el president del CSD, «volem fer alguna cosa interessant entre universitats i els clubs, perquè els nostres esportistes vulguen quedar-s’hi». Rodríguez també ha anunciat la posada en marxa, en breu, de la nova llei de professions esportives.

Per part seua, la rectora ha subratllat la importància de l’esport per a la UA, que compta amb un gran elenc d’equips esportius, i el ferm suport a l’esport femení, a més del Centre d’Estudis Olímpics i la decidida aposta de la UA per l’esport inclusiu i amb implicació social, a més d’equips paralímpics. Tot això sumat al grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport que imparteix la UA, màsters, doctorats i investigacions sobre aquesta temàtica.

Juan Antonio Corbalán, llegenda espanyola del bàsquet, medallista olímpic i metge esportiu, ha mostrat l’agraïment a la UA per fer els primers passos, amb aquest acord, per a la posada en marxa d’aquesta nova càtedra que portarà el nom de Pedro Ferrándiz, del qual Corbalán és deixeble. I ha volgut posar l’accent en «la important missió de les universitats en aquests temps, en què l’esport es veu com un negoci, amb un enfocament que respon només als diners i a l’espectacle». En aquest sentit, Corbalán ha insistit en la necessitat de transmetre, des de la formació i els valors universitaris, el bagatge cultural d’excel·lència en l’esport, més enllà de la pura competició.

Pujar