elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Congrés sobre la Violència contra la Dona reuneix mig centenar de persones a Alacant

El Congrés sobre la Violència contra la Dona reuneix mig centenar de persones a Alacant
  • Experts i professionals conviden a debatre, reflexionar i aportar propostes per millorar els serveis, els recursos i la intervenció amb les víctimes

MÉS FOTOS
El Congrés sobre la Violència contra la Dona reuneix mig centenar de persones a Alacant - (foto 2)
El Congrés sobre la Violència contra la Dona reuneix mig centenar de persones a Alacant - (foto 3)
El Congrés sobre la Violència contra la Dona reuneix mig centenar de persones a Alacant - (foto 4)

La Diputació d'Alacant ha reprès la presencialitat a la XVIII edició del Congrés sobre la Violència contra la Dona, que ha reunit a l'ADDA mig centenar de persones. Les jornades 'Realitats confinades' es prolongaran fins demà amb el focus posat en les conseqüències produïdes pel confinament patit a causa del COVID-19.

La diputada de Serveis Socials, Igualtat i Joventut, Mª Carmen Jover, ha inaugurat l'acte, que ha arrencat amb un minut de silenci en suport i solidaritat a les famílies de les víctimes, 37 dones i 5 menors assassinats des de començament d'any . "La pandèmia ha provocat una situació sense precedents i lʻimpacte del confinament obligatori sobre les víctimes de la violència de gènere ha estat especialment dur", ha especificat Jover.

Així mateix, la responsable provincial ha tornat a insistir en la importància de la coordinació entre administracions i en el paper fonamental que tenen els ajuntaments per canalitzar els ajuts i oferir suport directe. En aquest sentit, el Congrés convida a reflexionar, debatre, qüestionar i aportar solucions que permetin millorar els serveis, els recursos i la intervenció amb víctimes de violència de gènere.

La magistrada de Primera Instància i Instrucció a València, Lara Esteve, ha obert la ronda de conferències amb “La situació de la violència de gènere durant el confinament”. Un període extremadament complicat per a les víctimes, en paraules de la jutgessa, que ha posat sobre la taula les dades de la realitat actual a Espanya, on només es denuncia entre un 8 i un 33% dels casos.

Tot seguit, ha tingut lloc una taula temàtica sobre la resposta institucional i els plans de contingència en la crisi sanitària i una xerrada a càrrec de la psicòloga experta en maltractament i abús infantil del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Madrid, Laura Rodríguez.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, ha destacat la importància dʻaquesta trobada que suposa "un reforç molt important, especialment aquest any, per reclamar major efectivitat i recursos en la lluita contra la violència masclista després del seu agreujament per la pandèmia". Així mateix, ha ressaltat la compareixença d'experts i professionals "que analitzaran, debatran i supervisaran els enfocaments i les eines necessaris per combatre aquesta xacra social i millorar els serveis i la intervenció amb les víctimes", ha matisat el president.

Demà, després de la sessió d'obertura de la mà dels advocats especialistes en dret penal, Juan Ospina i Beatriz Uriarte, se celebrarà una altra taula rodona sobre la ciberviolència de gènere amb la presidenta de l'Associació STOP Violència de gènere digital, Encarni Iglesias, la capità de la Guàrdia Civil, Mª José Garrido, i la tècnica a Màrqueting Digital de la Fundació Aprendre a Mirar, Anna Plans. Finalment, el magistrat del Tribunal Suprem, Vicente Magro, impartirà una conferència al voltant de la delinqüència sexual en línia.

D'altra banda, l'esdeveniment continua apostant pels recursos de caràcter tecnològic, es retransmet via streaming, disponible a la pàgina www.congresoviolenciamujer.com i és present a les xarxes socials a través de Facebook i Twitter.

Pujar