elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís sol·licita que es declari els barris de la zona nord en emergència social

Compromís sol·licita que es declari els barris de la zona nord en emergència social
  • Rafa Mas: "No pot continuar l'abandonament dels barris de la zona Nord mentre seguisquen situant-se entre els barris de menor renda de tot l'estat, hem de parar la roda de la desigualtat i evitar com sigua que la pobresa s'herede"

MÉS FOTOS
Compromís sol·licita que es declari els barris de la zona nord en emergència social - (foto 2)

El regidor de el Grup Municipal de Compromís, Rafa Mas, ha visitat i mantingut una reunió amb veïnes i veïns de diferents barris de la zona nord d'Alacant, a les dependències de l'Associació de Veïns La Paz San Evaristo. A la fi de la mateixa, Mas ha mostrat la seua preocupació "per la situació d'emergència social en què es troben els barris de la zona nord de la ciutat, per l'abandoment municipal, brutícia, plagues, inseguretat, manca de convivència, comunitats de veïns destrossades per falta de civisme i habitatges ocupats, fins al punt - assegura Mas - que la gent que viu des de fa anys vol marxar perquè és absolutament impossible viure en aquesta zona". En aquest sentit, Rafa Mas considera que cal "una intervenció social de primer ordre, obrir equipaments municipals que actualment estan tancats per manca de personal, en definitiva, una intervenció global pel que el bipartit de Luís Barcala no pot seguir mirant a una altra banda davant situació d'emergència social i pobresa ".

El Grup Municipal de Compromís expressa preocupació davant la situació de pobresa severa existent en aquests barris que, tal com reflecteix l'estadística anual de l'INE, es troben entre els 10 barris amb menor renda per càpita de l'Estat. "La situació de la zona nord - ha explicat Rafa Mas - segueix mostrant-nos uns indicadors de renda molt baixos. El cinquè barri en menor renda de l'Estat és molt preocupant, i ens obliga a exigir el bipartit que deixe de marginar aquests barris, que deixi de maltractar en el repartiment de les inversions i que s'ocupi de garantir la coordinació de la resposta social a la crisi ".

Per tot això per al regidor de Compromís "és necessària la recuperació de l'diàleg amb les entitats de la zona nord i urgeix que es desplegue un equip d'intervenció de carrer per treballar la convivència i enfortir la comunitat, que es dote de personal per a obrir tots els centres comunitaris per oferir formació, tallers i informació als veïns, posant l'accent en l'alfabetització digital, economia domèstica, lectoescriptura i trencar la bretxa digital, a més de tallers que fomenten la convivència i la integració social, així com a reforç diari en la neteja i control de plagues amb campanyes de sensibilització i conscienciació i assignar a líders comunitaris tasques comunitàries per fomentar la convivència. Tot això al costat de l'augment de la vigilància de policia local en coordinació amb la policia nacional i accions com generar hàbits saludables entre els més joves, esport, obrir instal·lacions esportives i crear tallers de respecte basat en els valors esportius ".

Com a conclusió, es tracta, com ha assegurat Rafa Mas als veïns, "d'habilitar espais i generar trobades comunitaris entre tots els agents socials de barri - foguera, associacions veïnals, ONG, líders comunitaris, comerços, policia. En definitiva, aturar la roda de la desigualtat i evitar com siga que la pobresa s'herede, que busque complicitat amb la Generalitat i Diputació i que es presente a totes les línies de finançament que ofereixi Europa. És urgent una intervenció immediata ". "Tot això fruit de l'abandonament d'un Bipartit de dretes que ha passat de prometre 100 milions en inversions en aquests barris, a menysprear les associacions, tancar serveis municipals i rebre una quantitat insignificant en els pressupostos municipals, a més de no prestar atenció a la gravíssima situació de l'estat dels habitatges o el complex fenomen de l'ocupació ".

Pujar