13 de desembre de 2019 13/12/19

Compromís reclama que s'acceleren les obres de connexió del Port d'Alacant amb el Corredor Mediterrani

  El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant portarà al ple de setembre una declaració institucional en la qual instar al pròxim Govern Central l'acceleració de les tasques i estudis que afecten la implantació de l'ample estàndard en el Corredor Mediterrani en el subtram entre l'Alzina-Moixent-Xàtiva, així com la construcció d'un tercer fil ferroviari entre l'Alzina i el Port d'Alacant.

  “Patim un retard insostenible per a la província d'Alacant que afecta als interessos de la ciutadania quant a mobilitat i al desenvolupament econòmic de la societat valenciana en general . Fa més de 3 anys que hauria d'estar acabat el Corredor Mediterrani, amb el que suposa per a Alacant i el seu port tindre una connexió ràpida amb València”, ha afirmat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

  Des de la coalició han denunciat que segons el plantejament del Ministeri de Foment la connexió ràpida entre Alacant i València no es finalitzarà abans de 2022-2023, els que suposa un retard de 7 anys respecte a la planificació inicial del projecte que la datava en 2016.

  D'altra banda, Compromís també ha demandat la urgència d'aquesta infraestructura per al Port d'Alacant, per al qual la construcció d'un tercer fil o d'adaptació a un ample mixt de vies suposaria millorar les oportunitats per al trànsit de contenidors amb destinació a Europa.

  ocultar
  Compromís reclama que s'acceleren les obres de connexió del Port d'Alacant amb el Corredor Mediterrani
  Pujar