18 de setembre de 2020 18/9/20

Compromís reclama la retolació de la Glorieta de la Periodista Clara Forner

Compromís reclama la retolació de la Glorieta de la Periodista Clara Forner - (foto 1)

    La portaveu adjunta de Compromís, Maria José Espuch, ha reclamat al govern municipal del PP la instal·lació de les plaques amb el nom i la biografia de la periodista Clara Forner a la rotonda que porta el seu nom. La Junta de Govern Local va aprovar el passat 6 d'abril la denominació d'aquesta glorieta - a la confluència de Rodolfo Salazar i Pare Esplà - en record a qui va ser periodista del diari Informació.

    Des de la coalició reclamem que, encara que el canvi ja és efectiu tal com figura en alguns mapes, la senyalètica que nomena la rotonda i la que explica qui va ser la periodista alacantina no s'han instal·lat encara. A més, destaquen que és necessari realitzar un acte d'homenatge a Clara Forner, com s'ha fet a altres periodistes reconeguts en la guia de carrers alacantí.

    María José Espuch ha afirmat que "cal que s'instal·len com més prompte aquestes plaques, no només per donar nom a aquesta via si no també per retre homenatge a aquesta periodista". L'edil de Compromís també ha ressaltat la figura de Clara Forner que va ser "un exemple de compromís amb la ciutat d'Alacant i la professionalitat la va portar a ser la primera dona a presidir el comitè d'empresa del diari Informació".

    La sol·licitud d'un carrer amb el nom de la periodista va sorgir de la iniciativa d'Col·lectiu de Comerciants per Alacant que van sol·licitar a l'Ajuntament de la ciutat que dediqués un carrer a Clara Forner, sol·licitud que va ser aprovada per la Junta Local de Govern a l'abril.

    Pujar