elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís reclama a Barcala a demanar a assessoria jurídica estudiar el recurs de la sentència del cas del PGOU

  • Natxo Bellido: “Barcala deu actuar com alcalde d’Alacant i defendre els interessos municipals sobre els interessos del PP. Deu intentar recuperar els 1'3 milions que costà el PGOU fallit a les arques públiques municipals”

Els regidors del Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido i Rafa Mas, han reclamat a l’alcalde, Luís Barcala, que reconsidere la seua posició i sol·licite a l’Assessoria Jurídica Municipal que estudie la sentència del cas del PGOU i prepare el seu recurs com a part interessada en l’acusació del cas des de l’any 2015. En declaracions del portaveu del grup municipal “Des de Compromís no podem entendre que l’alcalde, sense conéixer el contingut de la sentencia, haja renunciat al recórrer la sentencia i lluitar per la recuperació dels diners públics municipals”.

En este sentit s’ha recordat a l’alcalde que se deu als interessos generals de la ciutat i ha de pensar primer en els alacantins i les alacantines sobre els interessos del seu partit, el PP. Com ha declarat Bellido, “li demanem a Barcala que actue com alcalde, i no pensant en el seu partit o els governs municipals, del qual ell també formà part, i que han estat investigats per la justicia. Per això li demanem que replantege la seua decisió que va prendre de forma precipitava i irreflexiva guiant-se per motius partidistes i no per la defensa dels interessos generals d’Alacant. Toca defendre la institució municipal i no al seu partit”.

Així mateix, des de la coalició progressista manifesten la seua intenció d’estudiar la sentència donat que no poden entendre-la i compartir-la. Brugal o Gürtel són els exemples d’esta etapa podrida de la política i és incomprensible que això tinga com a resultat absolucions, prescripcions de delictes, anul·lació de les proves o multes ridícules, “la qual cosa genera -han advertit els regidors de Compromís- una incomprensió creixent de la ciutadania envers les resolucions judicials”.

Per últim, “Es complicat admetre – ha insistit Bellido - l’absolució dels moments més obscurs de la política, dels episodis de corrupció que unien el finançament del PP i les seues campanyes electorals amb el pressumpte tracte de favor a determinats empresaris, tant ací a Alacant, com també ocorria al conjunt del País Valencià o a la resta de l'Estat”. 

Pujar