elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís reclama actuar amb urgència al Palamó per garantir serveis mínims com asfaltat, voreres o il·luminació

Compromís reclama actuar amb urgència al Palamó per garantir serveis mínims com asfaltat, voreres o il·luminació
  • Rafa Mas: "És urgent garantir els serveis mínims dignes d'una zona urbana com és el Palamó"

El Grup Municipal de Compromís denuncia les greus deficiències pel que fa a serveis mínims de senyalització de carrers i fanals, tal com correspon a la zona urbana que és. L'última reclamació per part dels veïns va ser registrada el passat mes de març, sense tenir resposta, de manera que traslladarà aquesta problemàtica al ple municipal ordinari de maig.

Els regidors de el Grup Municipal, Natxo Bellido i Rafa Mas, han visitat recentment la zona i comprovat les greus deficiències que afecten sobre manera a l'trànsit de vianants d'accés a Col·legi Jesús i Maria, així com a veïns de l'entorn.

Rafa Mas recorda que "la legislació vigent per a zones urbanes no es compleix en molts carrers del Palamó, fins al punt que ni es respecta la distància determinada de metres entre fanal i fanal, com a exemple, o no es compta ni amb voreres en molts trams ". En el cas del Palamó, en carrers com Horta del Palamó amb carrer Rafael Rodríguez Albert i altres adjacents, els veïns no compten amb il·luminació, segons normativa. Estos carrers, reconeguts per la guia de carrers de l'Ajuntament d'Alacant, no tenen ni tan sols les plaques amb el corresponent nom, el que impedeix i dificulta als serveis essencials i d'emergència poder localitzar-les.

A això, s'uneixen deficiències en matèria de voreres i urbanització, fins al punt que escolars de centre escolar concertat Jesús i Maria han d'accedir a la mateixa per carretera, sense voreres, amb el perill que comporta el pas freqüent de vehicles i camions, especialment per el camí de les Parres, el projecte de vorera impulsat en la legislatura anterior va ser abandonat pel nou equip de govern.

Per a Mas "Els veïns del Palamó també contribueixen i paguen impostos com a zona urbana, sense tenir els serveis com a tal, de manera que en el ple de maig preguntarem quan van a dur a terme les regidories competents un pla de xoc per solucionar el tema de manca d'enllumenat en diversos carrers i camins de la zona ".

Pujar