31 de març de 2020 31/3/20

Compromís reclama que es “accelere tot el possible els terminis” per a la construcció del nou col·legi de la Cañada

Compromís reclama que es “accelere tot el possible els terminis” per a la construcció del nou col·legi de la Cañada - (foto 1)
  • La coalició denuncia els continus retards per a la construcció d'aquest col·legi que suposen que no estiga llest fins a 2022

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha reclamat que s'accelere tot el possible els tràmits per a la construcció del nou col·legi de la Cañada, ja que l'actual es troba en barracons i en una zona inundable que fa perillós fer classe els dies de pluja.

Com ha afirmat Rafa Mas, regidor de Compromís, “volem recordar al bipartit de dretes que l'educació pública ha de ser la seua prioritat. En 2018 es va aprovar la de la inclusió d'aquest nou col·legi en el Pla Edificant de Conselleria d'Educació per a la construcció d'infraestructures educatives i hui dia ja s'han salvat tots els tràmits administratius per a començar la seua construcció a què esperen per a licitar l'obra?”.

En aquest sentit des de Compromís denuncien que la construcció del col·legi de la Cañada ha patit els retards d'un equip de govern que no cree en l'educació pública, de fet la Regidora d'Educació va poder portar al ple de juliol l'acceptació de la cessió de competències des de Conselleria, l'últim pas per a poder començar l'obra, i no obstant això no ho va portar fins al ple d'octubre. Aquesta situació se suma als continus retards que per exemple han impedit que es realitzen les actuacions incloses en pressupostos de 2019 per a la parcel·la on estarà el futur col·legi.

Per això, des de Compromís reclamen que s'acceleren els tràmits el màxim possible perquè el centre estiga construït com més prompte millor i els xiquets i xiquetes puguen deixar els barracons per a traslladar-se a un col·legi de qualitat.

“Els xiquets i xiquetes de la Cañada no poden esperar més, necessiten un centre educatiu que els d'una educació digna, de qualitat i potent. Una educació pública que ens done les mateixes oportunitats”, ha afirmat Mas.

Pujar