elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís qualifica de políticament covard el silenci de Barcala davant la gestió de Llopis, “que només defensa l’extrema dreta”

  • Natxo Bellido: “La posició de Llopis en el Bipartito és insostenible i només els ultres reivindiquen la seua gestió sectària, definida pel fracàs i anar contra els drets de la majoria d’alacantins i alacantines”

Els regidors del grup municipal de Compromís han tornat a qualificar d’insostenible la situació de la regidora d’Educació i Servicis Socials en l’Ajuntament i han denunciat que mentres els seus companys/es ja no s’atrevixen a defendre-la amb convicció ha d’eixir novament l’extrema dreta a rescatar-la.

Tal i com ha declarat el portaveu municipal, Bellido “el senyor Barcala no se pot amagar darrere dels ultres de VOX per a defendre una gestió marcada per la manca d’empatia cap als sectors de la població més vulnerables i una croada contra l’educació pública en benefici dels seus amiguets de la privada. Barcala no pot amagar-se, callar i no actuar davant l’evidència de l’impacte negatiu de la gestió d’una regidora que abandona a les persones en exclusió social, bloqueja les millores de la xarxa pública educativa i només se preocupa de quedar bé davant l’electorat més ultra i d’una poderosa minoria que no estan disposada a perdre privilegis en benefici d’una societat més equitativa i que promoga la igualtat d’oportunitats i la cohesió social. No basta amb apartar-la de la Junta de Districte 2, com ha fet donada la seua beligerància davant del teixit associatiu dels barris de la Zona Nord. Barcala té l’obligació de donar la cara i prendre decisions. La posició de Llopis és insostenible i el PP ha de destituir-la. I si Barcala no és capaç de prendre eixa decisió li demanem a Mazón, com a nou líder del PPCV que prenga part en esta crisi del Bipartito i obligue a Barcala a afrontar este greu problema de governabilitat en la ciutat d’Alacant”.

Així mateix, Rafa Mas, també ha incidit en les seues declaracions al respecte de la urgent necessitat de llevar-li a Llopis les seues competencias de govern, almenys en Educació i Servicis Socials “la paralització de l’Edificant, el bloqueig a la retirada del fibrociment dels col·legis, la renúncia a les activitats extraescolars, la gestió autoritaria i profundamente sectària del Patronat d’Escoles Infantils, la renúncia o la incapacitat de donar resposta a l’emergència social actual que seu viu en molts barris de la ciutat, són motius més que suficients per a que Barcala actue i pose fi a una gestió marcada pel sectarisme ideològic i la incapacitat d’atendre a les necessitats de les famílies i les infraestructures educatives i socials. No és tolerable que el PP de Barcala i Mazón seguisquen mirant cap a un altre costat i deixen que els seus socis ultres assumisquen la defensa d’una gestió que cada dia que passa se fa més insuportable i dolorosa per a la majoria de la ciutadania alacantina”.

Pujar