elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís proposa tractar en un ple extraordinari la crisis sanitàries i les seues conseqüències

    El grup municipal de Compromís ha proposat la celebració d'un Ple Extraordinari per a parlar de manera exclusiva sobre la crisi sanitària, així com de les mesures que estan prenent i es prendran en els pròxims mesos per a pal·liar els efectes de les duríssimes conseqüències econòmiques i socials de la paralització de l'activitat econòmica, enfront de la proposta de l'Alcalde de la ciutat Luis Barcala que durant el ple ordinari d'abril sol es parle de la crisi del Covid-19, feta amb menys d'una setmana d'antelació i quan l'oposició ja ha presentat les seues iniciatives a aquest ple.

    Natxo Bellido, portaveu de la coalició ha explicat que “aquesta proposta és molt més adequada que l'intent desesperat del Sr. Barcala d'apartar del debat municipal l'herència de la corrupció del PGOU del Brugal que va succeir en el mandat on l'actual Alcalde compartia govern amb la Sra. Castedo. La proposta que fa el bipartit de dretes a última hora és extemporània i ventajista. A més manca d'idoneïtat política una vegada tots els grups municipals han presentat les seues iniciatives. Entenem que les iniciatives no agraden al Sr. Barcala i la Sra. Sánchez en unes setmanes on per unes raons o per unes altres ha quedat bastant tocada la credibilitat del Bipartit de dretes".

    Així mateix, des de la coalició progressista mostren la seua predisposició a poder pactar i aprovar una comissió per a la reconstrucció d'Alacant. Un espai polític i civil per a treballar les mesures socials i econòmiques a adoptar, acompanyats per una àmplia representació de la societat civil alacantina, però, tal com ha afirmat Bellido "no entenem perquè, una vegada més, el Bipartit de Barcala menysprea el Consell Social de la Ciutat, com l'òrgan adequat per a poder dedicar a aquesta mena de treballs, i es prefereix crear noves comissions en lloc de fer un bon ús dels instruments institucionals estables que tenim en l'arquitectura de les grans ciutats. Sabem que és un òrgan infrautilitzat institucionalment des de la seua creació, i que la dreta no li té tirada al Consell Social, i que fa més d'un any que no convoca, però des de Compromís insistim que hauria de ser un òrgan central per als grans debats i projectes de la ciutat d'Alacant, i una vegada més sembla que es va tornar a menysprear la seua utilitat i funció institucional".

    Malgrat això, des de la formació progressista s'anuncia la màxima predisposició per a arribar a un acord en la generació d'espais estables per a debatre i definir al costat de la societat civil les mesures a prendre per a propiciar un Pacte de reconstrucció a la ciutat d'Alacant.

    Pujar