19 de gener de 2021 19/1/21

Compromís proposa l'adopció de mesures fiscals per a ajudar a famílies, pimes i autònoms

Compromís proposa l'adopció de mesures fiscals per a ajudar a famílies, pimes i autònoms - (foto 1)
  • Bellido: "Esperem poder proposar i acordar aquestes mesures en la Junta de Portaveus per a tractar de continuar gestionant aquesta greu situació des del diàleg i el consens institucional"

El grup municipal de Compromís ha proposat que l'Ajuntament d'Alacant adopti mesures fiscals que esmorteeixin a la ciutat les terribles conseqüències econòmiques que l'actual crisi sanitària provocarà a les alacantines i alacantins.

Referent a això, Natxo Bellido, portaveu del grup municipal de Compromís ha reclamat que "en la línia de retardar el pagament voluntari de l'IBI que es va decretar fa uns dies, i veient el que estan fent altres administracions, considerem necessari que s'ajorni el pagament dels tributs municipals i que es pugui donar totes les facilitats possibles al seu fraccionament i fins i tot establint línies d'ajudes al seu pagament".

En aquest sentit, Bellido ha afirmat que "serà més necessària que mai activar la bossa d'ajudes al pagament de l'IBI per a famílies vulnerables, pressupostada en 2019 amb 400.000 euros però que mai es va posar en marxa, i que ara és imprescindible recuperar".

Així mateix, des de la coalició progressista es proposa que, durant el temps que duri la quarantena de l'alerta sanitària pel Coronavirus, se suspengui el cobrament de la taxa per ocupació de via pública de vetlladors per a atenuar les despeses derivades d'una activitat econòmica que està paralitzada en aquests moments. D'igual manera, des de Compromís entenem que el comerç de proximitat afectat per l'aturada de l'alerta sanitària necessitarà d'ajudes i impuls per a poder fer front a la seva viabilitat futura".

Bellido ha destacat que Compromís espera poder plantejar aquestes mesures a l'equip de govern bipartit en Junta de Portaveus per a continuar acordant mesures davant aquesta crisi de forma consensuada. En aquest sentit ha demanat que Barcala que continuï convocant a la Junta de Portaveus per a fer seguiment conjunt del dia a dia de l'alerta sanitària a la ciutat i poder proposar mesures de control de la pandèmia i de caràcter econòmic davant la greu situació en la qual es trobaran autònoms i empreses front una paralització de l'activitat econòmica.

En aquest sentit, i com que segons afirma el portaveu no podem saber quan tornarem a la normalitat i l'obertura de comerços, “és bàsic des de ja que totes les administracions, de la forma més coordinada possible, posem en marxa mesures de suport a l'activitat econòmica que ajudin a la viabilitat del teixit empresarial i a evitar la pèrdua de llocs de treball".

"Des de Compromís reiterem a l'Alcalde, i al bipartit, que poden comptar amb el suport a aquestes mesures des de la lleialtat institucional que estem mantenint des del primer moment d'aquesta crisi, i que esperem que entre tots puguem mantenir fins que donem per conclòs aquest episodi excepcional, que sens dubte marca el nostre present i condicionarà el nostre futur” ha conclòs Bellido.

Pujar