elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís proposa a la Generalitat recuperar patrimoni de la ciutat d'Alacant

Compromís proposa a la Generalitat recuperar patrimoni de la ciutat d'Alacant
  • Rafa Mas "Tenim l'oportunitat de recuperar edificis com l'antic Cinema Ideal o l'Asil de Benalúa, pel que instem a la Generalitat que també contemple la recuperació patrimonial de la nostra ciutat"

El Grup Municipal de Compromís proposarà a la Generalitat recuperar també patrimoni de la ciutat d'Alacant amb valor arquitectònic, cultural i històric amb la finalitat d'obrir-lo al públic i establir dotacions d'interès general, tal i com té previst la Direcció General de Sector Públic i Patrimoni. Per al regidor Rafa Mas "és molt important per a la ciutat d'Alacant recuperar part del seu patrimoni perdut i destinar-lo a ús cultural o social. Tenim ara l'oportunitat de recuperar edificis com l'antic Cinema Ideal o l'Asil de Benalúa, que seria un centre ideal per a l'Institut de la Memòria, ja que la ubicació serà Alacant i necessita un gran espai, per la qual cosa instem a la Generalitat que també contemple la recuperació patrimonial de la nostra ciutat. Creiem que és una bona iniciativa rehabilitar edificis històrics per destinar-los a ús públic, pel que aportarem en una futura reunió un llistat amb propostes com l'Ideal, Palau de Maldonado o l'antic asil de Benalua ".

Per a Compromís, és fonamental recuperar patrimoni per a ús públic, i amb més raó en una ciutat que ha perdut històricament molts d'ells, i parar d'aquesta manera la tendència privatitzadora de govern bipartit de dretes "que pretén privatitzar fins al més gran monument històric de la ciutat com és el Castell de Santa Bàrbara "recorda Rafa Mas.

D'aquesta manera, Compromís se suma a la iniciativa del Govern del Botànic d'estudiar, en les mesures de les possibilitats de l'administració, l'adquisició d'espais que, al marge del valor estètic, puguen ser visitables, donar cabuda a l'explotació museogràfica o activitats impulsades per la ciutadania. Una visió orientada, en gran mesura, a l'adquisició d'edificis de valor històric i patrimonial que passen a formar part del patrimoni públic en la línia d'edificis oberts, que es puguen visitar, usar i conèixer amb la ciutadania.

Pujar