19 de gener de 2021 19/1/21

Compromís presentarà en el pròxim ple mesures per a afavorir l'accessibilitat i la mobilitat de les persones amb discapacitat

Compromís presentarà en el pròxim ple mesures per a afavorir l'accessibilitat i la mobilitat de les persones amb discapacitat - (foto 1)

  El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant presentarà en el ple de març una bateria de mesures enfocades a millorar l'accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat a la ciutat d'Alacant.

  Com ha explicat Rafa Mas, regidor de Compromís, la proposta recull les demandes sorgides d'una reunió amb COCEMFE i abasta tres aspectes fonamentals com són la mobilitat, l'accessibilitat i l'habitatge. A més, des de la coalició han insistit en la importància de fer costat a aquesta entitat després de la pèrdua de bonificació del ICIO i trobar una solució perquè a través d'una subvenció es puga donar suport a la seua labor, tal com s'ha fet en altres municipis de la província com Petrer.

  “En primer lloc proposarem augmentar i facilitar la mobilitat amb transport públic adaptat porta a porta, així com la gratuïtat del transport públic i de la zona blava tal. Aquestes mesures ja s'apliquen en ciutats com Elx i València, i creiem que seran positives també per a les persones amb discapacitat d'Alacant”, ha afirmat Mas. 

  Des de la coalició també han proposat que s'apliquen desgravaments fiscals en l'IBI a les persones amb discapacitat, a causa del sobreesforç econòmic que suposa adaptar els habitatges, així com que el Patronat de l'Habitatge d'Alacant aporte habitatge públic que complisca les condicions d'accessibilitat perquè les persones amb discapacitat puguen tindre una solució habitacional, un recurs que hui dia, a la província, només es troba en el Projecte d'Habitatges amb Suport de COCEMFE a Petrer.

  En un altre aspecte, el regidor de Compromís ha explicat que “és necessari complir la llei d'accessibilitat universal, tant en les noves obres que es facen de carrers, parcs i voreres, com a l'hora de donar noves llicències; no pot ser que s'estan donant llicències a locals d'oci que no siguen accessibles”.

  Des de la coalició també han coincidit en la demanda de les entitats del sector de modificar el Consell Municipal de Persones amb Discapacitat perquè siga realment un òrgan de participació que permeta donar respostes institucionals a les seues necessitats.

  “El que proposem en aquesta declaració és millorar l'accessibilitat i la inclusió d'aquestes persones en la vida diària en tots els àmbits de la ciutat”, ha conclòs Mas.

  Pujar