elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís presenta una moció al ple d'abril per a la creació d'una comissió d'investigació sobre la tramitació del PGOU inclòs en el Brugal

Compromís presenta una moció al ple d'abril per a la creació d'una comissió d'investigació sobre la tramitació del PGOU inclòs en el Brugal
  • Bellido: “És hora d'obrir una comissió d'investigació per a saber fins a on va arribar la mà de la corrupció en uns mandats on el senyor Ortiz era l'amo d'Ajuntament i l'amo de la ciutat de la mà de Castedo i Alperi, exalcaldes del PP”

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha presentat una moció per al ple d'abril en la qual reclama la creació d'una comissió d'investigació i depuració de responsabilitats polítiques sobre la tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana d'Alacant durant els mandats d'Alperi i Castedo.

La coalició ha presentat la moció arran de l'acord amb fiscalia de l'empresari Enrique Ortiz sobre el presumpte tripijoc d'aquest pla, pel qual accepta dos anys de presó i l'obliga a abonar 1.596.000 € en concepte de multes i indemnitzacions per corrupció d'autoritats públiques, tràfic d'influències i els costos derivats del pla urbanístic que es va desenvolupar entre 2007 i 2010 i desestimat en 2015.

Amb aquesta comissió Compromís pretén esclarir i depurar les responsabilitats polítiques i municipals derivades del contingut del sumari del cas Brugal que investiga el presumpte tripijoc del nou Pla General d'Ordenació Urbana d'Alacant, així com analitzar les conseqüències jurídiques de les contractes i concessions d'implicats en el sumari.

Segons ha insistit Natxo Bellido, portaveu de la formació progressista, “una vegada el delinqüent va confessar, el senyor Ortiz, ha admés el tripijoc del Pla general és hora d'obrir una comissió d'investigació de l'Ajuntament per a saber fins a on va arribar la mà de la corrupció; en uns mandats on el senyor era l'amo d'Ajuntament i l'amo de la ciutat”.

Des de la formació progressista destaca que aquests fets estan protagonitzats per un ex alcalde i ex alcaldessa d'aquesta corporació i per això és fonamental esclarir i depurar les responsabilitats polítiques i municipals derivades del contingut dels informes policials incorporats al sumari, així com de la confessió de l'empresari Enrique Ortiz, investigar les conseqüències de la relació impròpia entre els governs del senyor Alperi i la senyora Castedo, amb el senyor Ortiz i el seu hòlding empresarial. En aqueix sentit recorden que les empreses del grup d'Enrique Ortiz van acaparar durant anys la major part de les grans contractes i concessions municipals, com a aparcaments o operacions urbanístiques com el PAI Rabassa. I ara com ara, la neteja urbana i la gestió de residus, la contracta més important de la ciutat, està en mans d'una UTE participada per les empreses del citat empresari.

Però a més insisteixen també que és important esclarir l'assumpció de responsabilitats de l'actual Alcalde Sr. Luis Barcala, de la regidora Maria del Carmen D'Espanya i regidor Adrián Santos Pérez, que van compartir equip de govern amb l'ex alcaldessa Sonia Castedo (legislatura 2011-2015).

Tot això és el que ha portat a la coalició a proposar al ple una comissió que considera totalment necessària per a fiscalitzar i depurar responsabilitats polítiques i per a salvaguardar el nom de l'Ajuntament d'Alacant com a institució. “Plantegem la creació d'una comissió que treballe sobre les presumptes actuacions il·legals de Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi en favor dels interessos d'Enrique Ortiz, així com en relació als presumptes contactes de l'empresari amb diversos tècnics amb responsabilitats en l'elaboració i aprovació del planejament de la ciutat i a la intervenció de societats tant en l'elaboració d'al·legacions a particulars i empreses, entre els quals es troba Enrique Ortiz, com en la seua resolució favorable mitjançant una subcontracta de l'adjudicatària de la redacció del nou Pla”, han explicat des de Compromís.

“Esperem que el Partit Popular done totes les facilitats per a poder tindre transparència i saber si el senyor Ortiz pot continuar sent, en el present i en el futur, concessionari públic, ell o les seues empreses, de l'administració pública local”, ha conclòs Bellido.

Pujar