elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís preguntarà al Congrés per l'abandonament de la via de servei de la A31 entre El Rebolledo i el polígon de Les Atalaies

Compromís preguntarà al Congrés per l'abandonament de la via de servei de la A31 entre El Rebolledo i el polígon de Les Atalaies
  • Natxo Bellido: "És urgent que el Ministeri de Transports habilite les vies de servei de l'A-31 entre El Rebolledo i les Atalaies ja que en cas d'emergència són inservibles"

El Grup Municipal de Compromís registrarà una pregunta, a través del grup al Congrés, adreçada al Ministeri de Transports sobre l'abandonament total de la via de servei a l'A31, en el seu tram entre El Rebolledo i el polígon de les Atalaies. Aquesta pregunta ha estat iniciativa de veïns del Rebolledo després d'una reunió amb el portaveu Natxo Bellido.

El motiu de la pregunta ve fonamentada per l'abandonament total de la via de servei entre els punts quilomètrics 235 i 231 de l'Autovia A31 (Alacant - Madrid). En aquest sentit, per al portaveu de Compromís Natxo Bellido és "urgent actuar per disposar d'una via alternativa adequada en cas d'emergència, i atès el volum de trànsit d'aquest tram d'autovia".

Compromís recorda que des de l'accés a la via de servei (direcció Madrid) per sobre del nivell de l'A31 des del Polígon Industrial de les Atalaies cap al Rebolledo, la via de servei està abandonada, sense asfaltar i tallada per finques privades, tancades afavorint de la pròpia filat de l'autovia (km 233 i 231 aprox) tot i que l'article 22 de la Llei general de carreteres de 1988 estableix que la zona de servitud de les carreteres estatals consistirà en dues franges de terreny a banda i banda de les mateixes, delimitades interiorment per la zona de domini públic definida en l'article 21 i exteriorment per dues línies paral·leles a les arestes exteriors de l'explanació a una distància de 25 metres en autopistes, autovies i vies ràpides, i de vuit metres en la resta de les carreteres, mesures des de les arestes esmentades.

Compromís adverteix, per tant, que els vehicles agrícoles, ciclomotors i bicicletes, a més de vehicles d'emergència en cas necessari, no poden transitar per la via de servei, quan, a més, l'Ajuntament d'Alacant va autoritzar que passés per la zona de servitud de l'autovia el clavegueram des de la urbanització Montecid del municipi de Monforte del Cid. A l'altra banda, des d'El Rebolledo cap a Alacant, al nucli d'habitatges Cova de Santa Anna, el camí de servei també es troba tallada per una finca privada sense respectar els 25 metres de servitud.

D'altra banda, en la mateixa A31, des d'El Rebolledo a la partida rural de la Vallonga, és a dir, direcció Alacant, la via de servei es troba amb tot-u compactat fins als hivernacles, sent a partir d'aquest tram intransitable. Per tot això, Compromís preguntarà si hi ha algun pla de condicionament i / o reparació de les vies de servei, a banda i banda de l'Autovia A-31, en el seu tram El Rebolledo - Les Atalaies, entre les eixides 230 i 233, per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Pujar