21 de gener de 2021 21/1/21

Compromís portarà al pròxim ple la Carta d'Alacant

Compromís portarà al pròxim ple la Carta d'Alacant - (foto 1)
  • La coalició va aconseguir el suport de tots els grups polítics en la Diputació d’Alacant per a reivindicar el municipalisme que promulga aquest document

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha presentat la Carta d’Alacant, un document que portarà al ple municipal de desembre com a declaració institucional i amb el qual espera aconseguir el suport de tots els grups polítics.

La reforma del finançament, la flexibilització la Regla de Despesa per a aquells municipis amb superàvit, major marge en les convocatòries d'ocupació pública o reclamar infraestructures ferroviàries pendents de construcció com la connexió d'Alacant i Elx amb l'Aeroport, o el tren de la Costa, o la línia a Múrcia, o la connexió Xàtiva-Alcoi, o el Corredor Mediterrani i la seua connexió amb el Port d'Alacant; són les propostes d'aquesta carta que vol ser nexe d'unió de tots els partits polítics per a reivindicar millores en la gestió de la institució més pròxima a la ciutadania.

“S'usa el superàvit dels municipis per a justificar davant Europa l'estabilitat pressupostària, mentre augmenta el deute de l'Estat els municipis estan obligats a mantindre immobilitzats en un compte. Als Ajuntaments d'Alacant estimem una xifra aproximada entre 300 i 400 milions d'euros. A més el Banc d'Espanya començarà a cobrar enguany pels depòsits, això podria suposar fins a 6 milions d'euros. Per tot això, aquesta carta es presentarà en tots els municipis.”, ha denunciat Gerard Fullana, portaveu de Compromís en la Diputació d'Alacant.

“És una declaració que no va en contra de ningú si no que va a favor del municipalisme, recull reivindicacions que no sols vénen dels Ajuntaments sinó també unes altres com les ferroviàries que s'exigeixen des de la societat. Volem que aquestes reivindicacions no estiguen només en l'agenda d'Alacant, sinó també en l'agenda del nou govern progressista que esperem que es forme a Madrid”, ha afirmat Natxo Bellido, portaveu de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant.

Pujar