elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís porta al ple la inclusió de l'Institut Cavanilles al Pla Edificant

Compromís porta al ple la inclusió de l'Institut Cavanilles al Pla Edificant
  • Rafa Mas: "L'Institut Cavanilles és un dels recursos més potents educatius que tenim a la ciutat i ha de ser inclòs amb urgència en el Pla Edificant tot i les entrebancs de l'edil d'Educació Julia Llopis"

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha registrat una moció, per ser debatuda en el ple ordinari de juny, on sol·licita s'incloga d'urgència l'Institut d'Educació Secundària i Formació Professional Antonio José Cavanilles.

Malgrat els gairebé 60 anys de l'edifici de l'IES Cavanilles i d'haver acollit diversos plans formatius, mai s'ha realitzat una reforma integral de les instal·lacions, quedant aquestes obsoletes i en alguns casos fora de normativa. Per al regidor Rafa Mas "Creiem que ha de potenciar-se l'edifici com una icona de l'arquitectura pública, així com conservar per als serveis que ofereix amb la qualitat adequada". Actualment el claustre està compost per 160 professors i un alumnat de 1600 estudiants distribuïts en 22 grups d'ESO i Batxillerat i 44 de cicles formatius, sent aquests últims de l'tipus industrial amb una altíssima taxa d'ocupabilitat.

Rafa Mas, després de visitar el centre en dues ocasions juto a el portaveu de Grup Municipal Natxo Bellido, reivindica a través de la moció la importància d'aquest centre com "un dels recursos més potents educatius que tenim a la ciutat, un centre de gran prestigi pel que fa a formació professional a nivell estatal, en què gairebé el 100% dels alumnes que surten de l'institut troben després treball ". No obstant això, el regidor ha denunciat l'estat d'abandonament que pateixen les seves instal·lacions. "Té aules apuntalades, soterranis que no compleixen els mínims exigibles per les lleis, tenen recursos de fa 50 anys, han sol·licitat una vegada i una altra que els incloguin en el Pla Edificant, per millorar les seues infraestructures i res, amb l'edil d'Educació Julia Llopis és impossible ".

Compromís recorda que aquest institut compta ja amb un projecte de reforma elaborat pel centre complint amb els requisits legals i aquells que reclama el Pla Edificant. Però, en paraules de Rafa Mas "la senyora Júlia Llopis té aquest projecte paralitzat a la seua taula, el que demostra un cop més el bloqueig sistemàtic de la regidora d'Educació a realitzar millores en les infraestructures escolars de la nostra ciutat, una paralització absoluta a el Pla Edificant que no s'entén si no és que el seu objectiu sigui dur a el col·lapse l'educació pública a Alacant ".

Des de Compromís insisteixen a denunciar que la regidora d'Educació segueix sense licitar els projectes per als 5 centres retardats des 2018 i ja inclosos en el Pla Edificant. Només li demanen a Llopis de nou "que es deixe de guerres que accepte ja el pla de la Generalitat, que comenci d'una vegada les obres dels col·legis. A Llopis se li veu el llautó, ja no és una qüestió d'incompetència, és ideològic, és una atac sistemàtic a la igualtat d'oportunitats dels alacantins i alacantines ", ha sentenciat Mas, qui afegeix" a sobre premiada aquesta setmana amb la seva inclusió en el Consell estatal d'Educació, cosa que resulta intolerable i ofensiu, que el PP proposi, a través de la FEMP, a Llopis a participar en l'òrgan consultiu de l'Ministeri d'Educació, donada la seua tasca contra l'escola pública a Alacant ".

Per a Compromís aquest premi representa una bufetada a escoles com El Somni o la Canyada, i instituts com el Cavanilles, els que esperen fa anys que es desbloquegi l'execució de l'Edificant, i es construeixin els nous centres que necessiten les cinc comunitats educatives. "Veiem com la incompetència i el sectarisme de la regidora Llopis està obstaculitzant que es liciten els projectes de nova construcció o rehabilitació dels centres educatius. Aquest nomenament és indigne donada la trajectòria aquests dos anys de la Sra. Llopis. Per això, des de Compromís considerem una actitud molt deplorable que Lluís Barcala, vocal de la FEMP, premiï Llopis, en lloc de cessar a aquesta regidora que ha fracassat en la seva gestió en educació i serveis socials, ha renovat contractes en estret de llei, ha insultat a les entitats veïnals de la zona nord i ha atacat a les AMPAS pel seu treball de defensa de l'escola pública "conclou Rafa Mas.

Pujar