21 de setembre de 2020 21/9/20

Compromís instarà al govern municipal que la declaració institucional d'emergència climàtica no siga “paper mullat” i es complisquen els seus acords

    Rafa Mas, regidor de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha afirmat que la coalició vetlarà pel compliment de la declaració d'Alacant en emergència climàtica i vigilarà que el govern municipal pose en marxa els acords arribats en ella.

    En el ple del 26 de setembre, la formació va presentar una declaració institucional, a la qual es van adherir Unides Podemos, PSOE, Ciutadans i PP, en la qual declaraven l'emergència climàtica a la ciutat. En aquesta declaració s'incloïen acords com l'ús d'energies renovables en els edificis municipals, la substitució de la flota de vehicles municipals per altres elèctrics o l'actualització i posada en marxa del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

    “Compromís vigilarem a la institució perquè la Declaració Institucional d'Emergència Climàtica no es convertisca en “paper mullat”. Controlarem que l'Ajuntament actue en totes les seues àrees i competències en aquest sentit i aposte per una transició ecològica, una energia eficient, una mobilitat sostenible i intel·ligent i una gestió dels residus eficient”, ha destacat Mas.

    Des de Compromís han destacat que és urgent defensar els valors mediambientals, així com apostar per un model de ciutat més amable i sostenible. “Ens hem de declarar en rebel·lió contra el canvi climàtic, més quan els joves ens el estan demanant als carrers amb manifestacions multitudinàries com la d'ahir. Des de Compromís farem tot el possible perquè l'Ajuntament d'Alacant encapçale aquesta lluita contra el canvi climàtic”, ha conclòs Mas.

    Pujar