9 de desembre de 2019 9/12/19

Compromís insta al govern municipal a abandonar “l'actitud frontista” i a desbloquejar l'aplicació de la llei de Serveis Socials

  • La coalició denuncia que el bloqueig del PP i Ciutadans suposa retard en el cobrament de prestacions com la Dependència o la Renda Valenciana d'Inclusió

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha instat al PP a abandonar “l'actitud frontista i crispada” respecte a la nova llei de Serveis Socials; i ha animat al conjunt del govern municipal, de PP i Ciutadans, a adoptar una actitud basada en la col·laboració institucional, com “proposa el senyor Mazón en la diputació”, que segons la coalició “és la més beneficiosa per als ciutadans”. 

Des de la formació també han denunciat el continu bloqueig, per part del govern municipal anterior i actual, a les ajudes socials i que ha suposat retards en els cobraments de prestacions com les de dependència o la Renda Valenciana d'Inclusió, una actitud que des de la coalició consideren obstruccionista i que perjudica la gent que més necessita el suport dels poders públics. Des de Compromís reclamen que l'Ajuntament té facilitar la vida a la ciutadania i no ser un obstacle perquè les persones puguen accedir fàcilment als serveis i prestacions a les quals tenen dret.

De fet, fa unes setmanes, Aitana Mas, portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, denunciava l'actitud de l'Ajuntament d'Alacant davant la reprovació del Síndic de Greuges pels retards en la tramitació de la Renda Valenciana d'Inclusió. Concretament la diputada va denunciar que en 2017 i 2018 Alacant va rebre més de 2,7 milions d'euros exclusivament per a la contractació de personal per a agilitar la tramitació d'aquesta prestació, la qual cosa suposava la contractació de 53 persones que no obstant això mai es va realitzar.

D'altra banda, des de Compromís han denunciat que l'actitud frontista de l'equip municipal s'ha vist reflectida aquests dies en les declaracions realitzades sobre el possible acolliment del vaixell de rescat de Open Arms, quan l'equip de govern va negar la possibilitat d'oferir Alacant com a port segur, tal com ha oferit la Generalitat Valenciana respecte als ports de València i Alacant. Una petició que la formació espera que, per raons humanitàries, siga tinguda en compte pel Govern Central. 

“No es poden tapar la incapacitat del govern municipal per a gestionar les prestacions socials, els seus problemes de pagament i els seus retards a la Renda Valenciana d'Inclusió generant una situació de bloqueig a la nova llei de Serveis Socials, una norma pionera i la més avançada a Espanya per a garantir drets”, ha asseverat Natxo Bellido, portaveu de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant.

ocultar
Compromís insta al govern municipal a abandonar “l'actitud frontista” i a desbloquejar l'aplicació de la llei de Serveis Socials
Pujar