27 de setembre de 2020 27/9/20

Compromís insta a convocar Consell Local de Comerç per a debatre sobre l'article 95 del PGOU

Compromís insta a convocar Consell Local de Comerç per a debatre sobre l'article 95 del PGOU - (foto 1)

    El portaveu municipal de Compromís, Natxo Bellido, tal i com expressà la setmana passada, sol·licita al bipartit de dretes que "respecte l'acord del Consell Local de Comerç de l'any 2016 i recorra la sentència de la modificació de l'article 95 del PGOU". En paraules de Bellido "cal respectar la decisió de l'òrgan sectorial del comerç de la ciutat i defendre els actes propis de l'Ajuntament. Per això estem en contra de la decisió de PP i Ciudadanos de no recórrer la sentència".

    En qualsevol cas, des de Compromís se proposa convocar una reunió del Consell Local de Comerç i prendre una decisió al respecte, tal i com se va fer en el passat mandat. "Entenem que cal tornar a reunir este òrgan i que els representants del comerç de ciutat puguen expressar el seu parer al voltant d'un tema clau en la definició del model urbanístic i territorial de la ciutat".

    Així mateix, des de Compromís per Alacant se confia en la ràpida aprovació, per part del Consell de la Generalitat, del PATSICOVA. Com ha explicat Bellido, "Este Pla, recuperat pel Conseller Rafael Climent, pot erigir-se com un instrument potent per a impedir que el fracassat social i ambientalment model de macrocentres comercials s'instal·le en les ciutats valencianes".

    Per últim Bellido li ha recordat al bipartit de dretes de PP-Ciudadanos que "des de Compromís no anem a tolerar que, una altra volta quan governa la dreta, se li posa al Sr.Ortiz una catifa d'or per a que puga desenvolupar els seus projectes al marge de l'interés general de la ciutat i del respecte a sectors claus per a construir un model de ciutat amable, sostenible i equilibrat com puga ser el comerç de proximitat. Ja sabem el que representa Ortiz per al PP, però hem d'obligar al bipartit a guiar-se per la defensa dels interessos d'Alacant, i per això els demanem que l'Ajuntament recòrrega la sentència".

    Pujar