25 d’octubre de 2020 25/10/20

Compromís "insta a no concedir" la cessió de la parcel·la municipal del Moralet per a festejos taurins

    Compromís ha instat al bipartit de dretes del PP i Ciutadans, a què no es concedisca la cessió de la parcel·la municipal del Moralet per a festejos taurins mentre no es conteste a les al·legacions veïnals i es faça cas a les recomanacions de la Sindicatura de Greuges i l'acord de Ple del mes de novembre de 2018. 

    Des de Compromís recorden que al juliol de l'any passat, quan el minigovern del PP va decidir autoritzar el festeig després de 3 anys sense celebrar-se, l'associació veïnal Nou Moralet va presentar un recurs de reposició que encara no ha tingut resposta. Posteriorment es va elevar per part de l'associació una queixa al Síndic de Greuges, que al febrer finalment va recomanar a l'Ajuntament que conteste al recurs i executara l'acord plenari majoritari del 29/11/2018 per a derrocar el recinte taurí il·legal.

    En aquest mateix informe es recomana a la Generalitat que s'assegure que es respecten les limitacions d'ús del sòl pel risc d'inundació exigides pel PATRICOVA, el terreny està qualificat de perillositat geomorfològica. La Generalitat va acceptar la recomanació, però l'Ajuntament encara no ha contestat.

    “Cal recordar que bona part del veïnat continua demanant, tal com estava previst en pressupostos de 2018, el poder habilitar aquesta parcel·la com un parc públic, un lloc de reunió a l'aire lliure, del qual manquen, i desmantellar una construcció il·legal per a l'ús de 7 dies a l'any d'una banda molt específica de la població. Se cedeix sòl públic a una activitat que no respon en absolut a l'interés general i ignorant el risc d'inundació. Per aquests motius instem a l'Ajuntament a no concedir la cessió de la parcel·la municipal, i a la Generalitat a no donar permís a l'activitat”, ha destacat Natxo Bellido portaveu del grup municipal de Compromís per Alacant. 

    Pujar