elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís insta el bipartit a reprendre el xec infantil en període de matriculació

  El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha instat al bipartit municipal a reprendre la sol·licitud del xec infantil "després del fracàs que ha suposat destinar tan sols el 35% del pressupostat per a 2021" en paraules de regidor Rafa Mas, per la qual que el 65% restant aproximat - 130.000 € - "podria dedicar-se a el període de matriculació i ajudar a les famílies que necessiten portar els seus fills a escoles infantils privades al quedar-se fora de l'assignació de places en les dues úniques escoles infantils municipals" proposa Mas. En aquesta línia, Mas recorda que "les dues úniques escoles infantils municipals han deixat sense plaça a 56 xiquetes i xiquets, de manera que l'única manera d'ajudar seria permetre que optessin a el xec infantil municipal i poder escolaritzar-se ara en període tradicional de matriculació" .

  Compromís ja va denunciar la tardança en l'aplicació del xec infantil, anunciat el 2018, un xec escolar de suport a l'escolarització de xiquets alacantins de 2 a 3 anys, que partia amb una consignació global de 200.000 €, però que només s'ha concedit el 35%, uns 70.000 €, "per les bases tan complexes i, a més, a final de curs, una cosa il·lògic ja que hauria de ser incentiu per a matricular. És a dir, el bipartit de dretes ha posat en marxa una mesura tard, malament però que encara estan a temps de solucionar en part ", conclou Mas.

  LA GENERALITAT AUGMENTA BO INFANTIL

  D'altra banda, el portaveu municipal de Compromís, Natxo Bellido, ha posat d'exemple les dues maneres de treballar per l'educació. Per a Bellido "mentre la Conselleria d'Educació, dirigida per Vicent Marzà de Compromís, ha augmentat el 10% les ajudes del bo infantil per a l'escolarització de 0-3 anys i ha doblat la inversió des de 2015 aquí, a Alacant, amb el PP de Luís Barcala i Julia Llopis al capdavant, han tardat tres anys a posar en marxa un xec, fora de temps i de manera tan barroera que tan sols han gastat el 35% de l'pressupost, quedant desenes de famílies fora d'aquests ajudes i, a més, sense places a les escoles infantils municipals per la seua reduïda capacitat per a una ciutat de 350.000 habitants al negar-se a implantar una tercera escola infantil ".

  Bellido conclou "accedir a escoles en el tram de 0-3 anys ja no és un luxe, és un dret que garanteix la igualtat d'oportunitats, cosa que Barcala i Llopis es neguen a oferir". Segueix Bellido "d'una banda perquè s'han ampliat les aules gratuïtes de 2 anys; i de l'altra, perquè han augmentat cada curs els fons destinats al Bo Infantil autonòmic amb l'objectiu que les famílies puguen fer front econòmicament a l'escolarització en escoletes privades sent factible accedir-hi en municipis com Alacant on la xarxa municipal és insuficient".

  Pujar