elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís insta al bipartit a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb les associacions del col·lectiu

Compromís insta al bipartit a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb les associacions del col·lectiu
  • L'efemèride se celebra el pròxim 3 de desembre

MÉS FOTOS
Compromís insta al bipartit a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb les associacions del col·lectiu - (foto 2)

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha reclamat al govern municipal de les dretes de PP i Ciudadanos a celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat juntament amb les associacions que dia a dia treballen amb aquest col·lectiu. Ja que, segons ha destacat la coalició, “per a poder aconseguir la inclusió d'aquest col·lectiu no ens podem oblidar la sensibilització i la visibilització, que la gent conega les seues problemàtiques i necessitats i també, d'altra banda, les seues múltiples capacitats”.

Des de la coalició recullen així una de les demandes expressades per entitats que treballen en aquest sector i amb les quals van mantindre una reunió dijous passat 21, en la qual a més les associacions que treballen amb la diversitat funcional a Alacant van expressar les seues necessitats i propostes per a convertir la ciutat en un espai més accessible.

Per part seua, Rafa Mas, regidor de Compromís ha remarcat que “queda molt molt per fer perquè tota la societat siga conscient que no els podem deixar arrere. L'Ajuntament d'Alacant que la institució més pròxima ha de garantir la inclusió d'aquestes persones en tots els àmbits social, educatiu, cultural i sobretot en el laboral. Perquè una ciutat que no que no garantida inclusió de tots els seus membres no pot dir-se que és una ciutat amb una qualitat democràtica òptima”.

Però a més, des de Compromís han remarcat la importància de dotar de periodicitat estable i de contingut a òrgans com el Consell de Persones amb diversitat funcional, el qual “per fi s'ha convocat, a penes tres dies després que anunciàrem que anàvem a demanar en el ple la seua convocatòria”, afirmen fonts de la coalició.

 

Pujar