elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís exigeix que el bipartit reactive el pla integral de la zona Nord

Compromís exigeix que el bipartit reactive el pla integral de la zona Nord
  • Natxo Bellido: "No pot continuar l'abandonament dels barris de la zona Nord mentre segueixin situant-se entre els barris de menor renda de tot Espanya"

El Grup Municipal de Compromís expressa preocupació davant la situació de pobresa severa existent en aquests barris que, tal com reflecteix l'estadística publicada per l'INE dimecres passat, es troben entre els 10 barris amb menor renda per càpita de l'Estat. "La situació de Juan XXIII, -ha explicat Natxo Bellido- o d'altres barris de la nord de la ciutat Alacant, segueix mostrant-nos uns indicadors de renda molt baixos. El cinquè barri en menor renda de l'Estat és molt preocupant, i ens obliga a exigir a el bipartit que deixe de marginar aquests barris, que deixe de maltractar-en el repartiment de les inversions i que s'ocupe de garantir la coordinació de la resposta social a la crisi. A més, és necessària la recuperació del diàleg amb les entitats de la Zona nord i promoure polítiques de rehabilitació d'habitatge, augmentar el parc de l'habitatge públic i executar inversions com la rehabilitació de pavelló de Colònia Requena".

Cal recordar que, a més dels problemes estructurals d'aquests barris, com l'exclusió social i la desocupació, l'habitatge, se sumen a les mancances en els serveis públics municipals de neteja o problemes relacionats a la inseguretat. A més "Últimament cal afegir l'actitud bel·ligerant de la regidora Llopis amb les entitats de el Nord d'Alacant que ha suposat cessar com a Presidenta de la Junta de Districte, la nul·la col·laboració amb les associacions veïnals a les que ni tan sols se les vol cedir locals municipals com el Pedro Goitia que romanen tancats per fer repartiment solidari d'aliments".

El portaveu municipal Natxo Bellido conclou "Per això resulta especialment indignant, com denunciava fa unes setmanes el meu company Rafa Mas, el tancament d'espais municipals per falta de conserges com la biblioteca de JUan XXIII, o el tancament per les vesprades de centre comunitari de la mateixa barri o que l'Ajuntament encara no haja resposta a la Conselleria de Polítiques Inclusives en la seua demanda d'espais per desenvolupar un projecte social per a menors al barri de Colònia Requena. Exemples bé paradigmàtics del abandonament d'un bipartit de dretes que ha passat de prometre 100 milions en inversions en aquests barris, a insultar les associacions, tancar serveis municipals i rebre una quantitat insignificant en els pressupostos municipals i la recent modificació municipal, a més de no prestar atenció a la gravíssima situació de l'estat dels habitatges o el complex fenomen de l'ocupació".

Pujar