elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís denúncia el bloqueig de la rehabilitació del Teatro Principal d'Alacant

Compromís denúncia el bloqueig de la rehabilitació del Teatro Principal d'Alacant
  • Natxo Bellido: “L’Alcaldia de Luis Barcala és el pitjor que li ha pogut passar al patrimoni i la cultura alacantina i, especialment, al Teatre Principal”

El portaveu del Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido, i el regidor Rafa Mas, han aprofitat la inauguració de l’Exposició sobre el 175 aniversari del Teatre Principal per a tornar a denunciar la situació de bloqueig en la qual se troba esta institució cultural alacantina. En paraules del portaveu “el Teatre Principal ha esdevingut una referencia per a la ciutat i societat alacantina durant 175 anys, però no sabem quants anys aguantarà la desídia i el bloqueig i la incapacitat que ha caracteritzat la gestió del PP de Barcala.

Així mateix, des de Compromís recorden que seguixen bloquejats i desaprofitats els 3 milions de la Generalitat Valenciana per a rehabilitar l’edifici i que Barcala s’ha negat a dotar de direcció el recinte cultural per raons partidistes i poder mantindre així a la seua exregidora de Cultura en una direcció interina que dura ja prop de 3 anys.  

A banda d’això, Bellido ha criticat la negativa de Barcala a buscar solucions mitjançant la cessió de la propietat del Teatre a la Generalitat Valenciana, “Barcala deuria d’assumir el fracàs de la gestió del seu govern de PP-Cs en cultura i patrimoni, on, de fet, ha decidit externalitzar la seua gestió, com ha passat en el Castell de Santa Bàrbara, i la seua incapacitat per a desbloquejar els problemes del Teatre Principal. Per això, hauria d’acceptar l’oferta del Conseller Marzà per a fer-se càrrec de la institució teatral, com ja fa la Generalitat en altres teatres de València o Castelló, o el mateix Alacant amb el Teatre Arniches”. Cal acceptar l'oferiment de la Generalitat per tal d’afrontar la rehabilitació arquitectónica pendent, solucionar els problemes econòmics que s’arroseguen i augmentar la qualitat de la programació teatral en la nostra ciutat, així com donar major suport a les produccions dels nostres artistes”.

Per a Compromís, esta cessió de la propietat hauria d’anar acompanyada d’un marc de col·laboració institucional entre la Conselleria de Cultura i l'Ajuntament d'Alacant. Per acabar, Bellido ha comentat “és terriblement demagògic que Mazón i Barcala exigisquen a la Conselleria més inversió de cultura a la ciutat, i després se bloquege la possibilitat de realitzar eixes inversions i augmentar la presència cultural de la Generalitat Valenciana a la ciutat d’Alacant”.

Pujar