14 d’agost de 2020 14/8/20

Compromís denuncia el bloqueig de Julia Llopis a la Renda Valenciana d'Inclusió

  • La coalició ha tornat a reclamar que dimitisca o que siga l'alcalde qui la cesse per “la seua falta d'empatia i per l'enfrontament amb les entitats veïnals”

Compromís per Alacant ha denunciat el bloqueig de la Regidora d'Acció Social, Julia Llopis, a la Renda Valenciana d'Inclusió de la Conselleria de Polítiques Inclusives.

Mentre que la Conselleria ha tramitat més de 23.000 expedients a la província d'Alacant i a penes té un centenar pendents, l'Ajuntament d'Alacant té més de 1.600 sol·licituds bloquejades, amb un temps d'espera per a resoldre de més de 15 mesos.

“Les dades són molt rellevants i no menteixen respecte a renda valenciana d'inclusió. A més, evidencien l'atac sistemàtic que fa la dreta alacantina, especialment Julia Llopis, en tot el que respecta a les polítiques del Botànic; sobretot a aquelles que ajuden als que més el necessiten. Però també posen en relleu l'esforç que ha fet la conselleria de Mónica Oltra, de Polítiques Inclusives, a tendir la mà a la societat alacantina, a la qual l'administració local ha posat en perill davant la falta de gestió, de sensibilitat i de cooperació amb el teixit associatiu i amb la Generalitat”, ha destacat Rafa Mas, regidor de Compromís.

Des de Compromís han tornat a reclamar la dimissió de Llopis per “la seua falta d'empatia i per l'enfrontament amb les entitats veïnals”, però a més posen la responsabilitat en l'alcalde al qual reclamen que si no dimiteix que la cessen.

Pujar