elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demanda una reunió urgent de la societat Avant

Compromís demanda una reunió urgent de la societat Avant

  Compromís ha reiterat la seua demanda d'una reunió entre l'Ajuntament d'Alacant i la Conselleria d'Obres Públiques amb la gerència d'Avant per a establir un calendari realista d'actuacions a realitzar que ha de conduir al fet que es puga aprovar el Pla Urbanístic sobre els terrenys alliberats de les vies de Renfe.

  La coalició ja va reclamar el mes de juliol aquesta reunió urgent que permetera desbloquejar els treballs del futur parc central de la ciutat d'Alacant. "Encara no està aprovada l'addenda al conveni que es va signar el mes de juliol de l'any 2017, que significava el desbloqueig dels problemes econòmics de la Societat AVANT, la qual cosa s'uneix a la paralització dels treballs tècnics perquè el parc central promés i esperat per aquesta ciutat des de fa dècades vaja avançant en el seu disseny i execució", ha destacat Natxo Bellido, portaveu de Compromís.

  Amb tot, segons ha recordat Bellido, "ara es necessita una important espenta institucional per part de les tres administracions que formen Avant, local-autonòmica-estatal, perquè puguem sentir-nos satisfets dels progressos realitzats i mirem amb optimisme l'horitzó de l'any 2021 per a començar les obres d'una de les peces més importants de la transformació urbana de la ciutat, i que en aquests anys es troba en un estat lamentable".

  A més, Bellido ha remarcat que aquesta paralització "ha coincidit amb l'arribada del PP al govern de la ciutat, i aquest projecte ha deixat d'estar en el focus de les preocupacions i de l'agenda pública de l'Ajuntament d'Alacant".

  Des de la coalició han expressat la necessitat d'unitat entre institucions com l'Ajuntament d'Alacant i la Generalitat per a reivindicar davant Madrid que aquest projecte no pot seguir paralitzat, ja que encara que està avançat en el seu disseny global necessita impuls i empenyiment polític constant.

  Amb tot, Bellido ha expressat que "després dels avanços de la primera meitat d'aquest mandat, coincidint amb el Govern plural i progressista a la ciutat, no veiem en el senyor Barcala l'impuls, empenyiment i fins i tot l'interés que això vaja avançant, i estem parlant d'un dels projectes de transformació urbana, juntament amb l'EDUSI, més importants per a la nostra ciutat".

  Pujar