elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana valentia al bipartit i sol·licita s'execute la peatonalització permanent de la rambla i el centre

Compromís demana valentia al bipartit i sol·licita s'execute la peatonalització permanent de la rambla i el centre
  MÉS FOTOS
  Compromís demana valentia al bipartit i sol·licita s'execute la peatonalització permanent de la rambla i el centre - (foto 2)

  Natxo Bellido, portaveu de Grup Municipal de Compromís: "Està bé fer proves com les de hui diumenge, però ja estem cansats dels anuncis de Luís Barcala. Que aprofiten els projectes de Compromís i avancem en la transformació del centre i la pacificació de la mobilitat ".
  Compromís valora positivament la mesura de tancar al trànsit els diumenges i festius, la Rambla i el seu entorn durant els mesos de maig i juny, però es considera una mesura absolutament insuficient i poc valenta. Per això, des de la coalició progressista s'insta a fer un pas definitiu en la transformació del centre mitjançant l'adopció del projecte de reservar per a les persones, les bicicletes i el transport col·lectiu. Un projecte que porta massa temps amagat sense atrevir a executar el govern municipal de dretes. "De fet - com destaca Bellido- des de Compromís hem plantejat propostes, dialogades i negociades amb tècnics municipals, i les hem posat a el servei de govern municipal que porta mesos donant-nos llargues. I estem farts de Barcalanuncios, a força de mesures parcials com la que ha arrencat aquest matí i no avançar seriosament i decididament en la transformació de la mobilitat cap a un model més sostenible que vaja posant la ciutat a la mesura de les persones ".

  Compromís va presentar fa mesos un projecte de pacificació de la mobilitat al centre basat en els eixos de les "superilles" a la quadrícula emmarcada entre Alfons el Savi i l'Esplanada i el tancament al cotxe de bona part d'aquest espai públic. Aquesta proposta ha estat presentada als regidors de Trànsit i Urbanisme i dialogada amb els tècnics de mobilitat. En aquest sentit ha denunciat Bellido "Només el partidisme, i la falta de valentia i direcció política de l'bipartit ha impedit que vam pactar aquesta proposta i s'executi a través de la propera modificació pressupostària. Recordem que finalment i, a proposta de Compromís, es va aprovar una partida pressupostària d'1 euro que ara hauria de ser ampliada mitjançant l'elevat romanent amb què compta el bipartit i que sembla que no té massa ganes a invertir, donat la por de no ser capaços d'executar després ".

  Finalment, el portaveu de Compromís ha assegurat "Aquesta mesura parcial de tancament de centre urbà ens recorda a l'immobilisme i el continuisme del projecte de servei públic d'autobusos, així com la falta de voluntat política del bipartit d'impulsar la transformació ecològica de la ciutat i la construcció d'un model de ciutat més amable, més sostenible i que genere espais amables de socialització on el comerç de proximitat siga un actiu i el cotxe no siga el protagonista dels carrers. A l'igual que està passant en altres ciutats del nostre voltant, com Elx o València, hauríem d'avançar més ràpidament en la transició ecològica de la ciutat, en donar respostes des de l'àmbit local a l'emergència climàtica i no passant el temps en mesures provisionals i parcials o no atrevint-se a canviar el model de mobilitat que Alacant tant necessita ".

  Pujar