25 de setembre de 2020 25/9/20

Compromís demana que la limitació de la velocitat a 30 quilòmetres per hora s'emmarque en una actualització del PMUS

  • Bellido: “Aquesta mesura ha d'estar integrada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible amb altres mesures per a fer la mobilitat més amable per als vianants”

Natxo Bellido, portaveu del grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant, ha afirmat que donaran suport a la mesura de limitar la velocitat a 30 quilòmetres hora que va proposar la setmana passada el regidor de Trànsit i Mobilitat, José Ramón González. No obstant això, des de Compromís han destacat que aquest model, dit Ciutat 30 i que altres poblacions com Madrid o València ja han posat en marxa, hauria d'anar integrat en una actualització del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

“Necessitem mesures integradores perquè Alacant siga una ciutat més amable en la mobilitat i que a més siga més sostenible en termes ambientals. Una ciutat que passada que el cotxe és el rei al fet que les persones siguen els amos de la ciutat”, ha remarcat Bellido.

Des de la coalició han insistit que és necessari asseure's a parlar de temes com la mobilitat sostenible, l'ús de la bicicleta, la conversió en zona de vianants del centre, la pròxima contracta de transport col·lectiu de viatgers o la inclusió de la mirada metropolitana en el disseny de la mobilitat de la ciutat.

 “Hem de canviar la manera de pensar i caminar cap a d'un altre model ciutat molt diferent al que s'ha construït en els últims anys. Convertir Alacant en una Ciutat 30 és una bona mesura per a caminar cap a aqueix model sostenible i en el qual hi ha ciutats que ens porten molt avantatge”, ha conclòs Bellido.

Pujar