elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana accelerar el pagament de les ajudes de l’any 2021 als artistes de Fogueres

  • Natxo Bellido: “Des de fa mesos venim denunciant la tardança en tramitar estes ajudes a les Comissions que ajuden a un sector artesanal que se troba en una situación límit arran de la pandèmia”

La coalició progressista ha tornat a reclamar hui que s’escolte als artistes de Fogueres, i a la mateixa festa, i s’accelere a la próxima setmana el pagament de les ajudes de 2021 que encara se les adeuten. Compromís se’n fa així ressò del "crit d’auxili"que s’ha llançat des del Gremi d’Artistes de Fogueres que necessita cobrar abans del 31 de gener que deuen atendre al pagament d’impostos. “Estem parlant, -ha afegit Bellido- d’un sector artesanal que està en una situació límit i que necessita cobrar estes ajudes per a seguir sobrevivint a l’espera que la millora de la situació sanitària millore i que la celebració de les Fogueres de l’any 2022 siga una realitat. Però el PP, tot i que parla molt de festes, després no ho demostra amb fets. La seua mala gestió impedix que les ajudes a este sector, i tants altres, no s’hagen cobrat encara donat que se aprovaren en els últims dies de l’any passat”.

Tal i com ha recordat Bellido, “El PP deuria usar el temps en accelerar els pagaments en lloc de tractar de confondre l’opinió pública, com feu recentment, dient que les denúncies al retràs de la tramitació de les ajudes de Fogueres no eren certes. Desgraciadament el temps ens dóna la raó a Compromís, però això no és important, allò important és que les comissions de Fogueres puguen cobrar, bàsic per anar reprenent la normalitat com ha advertit la Federació de Fogueres, i per a que els tallers dels artistes foguerers puguen mantindre’s i no perdem un sector cultural únic i imprescindible per a mantindre viva la cultura festiva d’Alacant i del conjunt de les terres valencianes”.

Pujar