elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís considera una ofensa per als col·legis públics alacantins el nomenament de Júlia Llopis en el Consell del Ministeri d'Educació

  • Rafa Mas: “Resulta intolerable i ofensiu que el PP propose, a través de la FEMP, a Llopis a participar en l’òrgan consultiu del Ministeri d’Educació, donat la seua tasca contra l’escola pública a Alacant”

Els regidors de la coalició Compromís per Alacant, Natxo Bellido i Rafa Mas han mostrat este matí la seua profunda oposició i disconformitat a que la regidora d’Educació i Servicis Socials, Julia Llopis, siga representant, a proposta del PP, en la FEMP.

Tal i com ha expressat el regidor Rafa Mas, “eixe premi representa una bufetada als col·legis com el Somni o la Canyada que estan esperant fa anys que se desbloquege l’execució de l'Edificant i els construisquen els nous col·legis que necessiten les cinc comunitats educatives. Veiem com la incompetència i el sectarisme de la regidora Llopis està entrebancant que se liciten els projectes de nova construcció o rehabilitació dels centres educatius. Eixe nomenament és indigne donada la trajectòria estos dos anys de la Sra. Llopis”

Per això, des de Compromís consideren una actitud molt deplorable que Luís Barcala, vocal de la FEMP, premie a Llopis, en compte de cessar a esta regidora que ha fracassat en la seua gestió en educació i servicis socials, ha renovat contractes en freu de llei, ha insultat a les entitats veïnals de la zona nord i ha atacat a les AMPAS pel seu treball de defensa de l’escola pública.

Així mateix, el portaveu de la coalició progressista, Natxo Bellido, ha demanat  a la FEMP que exigisca al PP que canvie el nomenament d’un altre representant per al Consell estatal d’Educació “No podem consentir que un càrrec públic que està actuant com a  enemiga de l’educació pública siga la que assessore al Ministeri d’Educació. És absolutament indignant la poca sensibilitat del PP de Barcala per a promocionar a qui mai ha abandonat la seua voluntat de promocionar l’escola privada a base de precaritzar i abandonar el manteniment, ha sigut incapaç de coordinar la resposta social a la crisi, té una ideología ultra i ha fet moltes declaracions on ha mostrat la seua actitud profundament aporofòbica i només porta al Plenari iniciatives de defensa de l’escola privada o concertada, mai a favor de l’educació pública. Per això, resulta un disbarat el seu nomenament per al Consell d’Estat d’Educació”.

Pujar