26 de maig de 2020 26/5/20

Compromís considera inacceptable ‘l'abandó’ del bipartit al comerç de ciutat i exigeix la convocatòria immediata del Consell Local de Comerç

Compromís considera inacceptable ‘l'abandó’ del bipartit al comerç de ciutat i exigeix la convocatòria immediata del Consell Local de Comerç - (foto 1)
  • Bellido: "On està la regidora de comerç? Què hi ha més important que fer de parlar i reunir-se amb l'associacionisme comercial? Sembla que López també s'està avorrint en aquesta crisi, mentre els comerciants en passen de tots colors"

Compromís per Alacant ha criticat durament al govern municipal i especialment a regidora de Comerç, Lidia López, per l'abandó del bipartit al comerç de ciutat i ha exigit que es convoque immediatament el Consell Local de Comerç per a fixar les polítiques que impulsen el comerç de proximitat durant la desescalada.

En una reunió mantinguda entre la formació progressista i el Col·lectiu de Comerciants per Alacant per a interessar-se per la seua situació i en uns moments en els quals els comerços han pogut tornar a obrir després de dos mesos molt durs on han tingut la persiana baixada, els regidors de Compromís, Natxo Bellido i Rafa Mas, han pogut tornar a comprovar la indignació dels i les comerciants. Aquest sector veu, al costat de la seua complicada situació, com es retarden les ajudes a autònoms, que continuen esperant que es comencen a pagar les de la Generalitat Valenciana i segueixen convocar-se encara les de l'Ajuntament d'Alacant, una institució a la qual enlletgeixen que no hi haja hagut pràcticament comunicació amb la Regidoria de Comerç.

Com ha explicat Natxo Bellido, portaveu de Compromís, "els comerciants es troben en un panorama desolador per a un sector que ja venia d'una situació complicada, però a més novament comproven que són invisibles per a un Bipartit de dretes que ignora les seues necessitats en els pressupostos municipals, no consensua les polítiques de promoció i dinamització comercial i tenen a una regidora desapareguda que no ha donat senyals de vida durant aquests dos llargs mesos d'aturada de l'activitat econòmica. És absolutament intolerable".

Des de formació progressista, que a part de la reunió mantinguda el passat dia 19 ha mantingut contacte telefònic freqüent amb les associacions de comerciants, s'han reiterat les propostes que en matèria de comerç que s'han plantejat durant aquestes setmanes. Unes mesures destinades a potenciar el sector i afavorir la seua adaptació a la nova normalitat amb iniciatives com el suport a posar en marxa les mesures de seguretat sanitària en comerços, la creació d'un "marketplace" que servisca d'aparador digital del comerç de proximitat, formació i impuls a la digitalització del sector, difusió al servei de repartiment a domicili, entre altres.

En la reunió, els comerciants han demandat deixar de ser l'aneguet lleig dels pressupostos municipals, diàleg i planificació de les campanyes de comerç, polítiques d'urbanisme comercial i reconeixement com a sector estratègic a la ciutat. Per aqueix motiu Bellido ha destacat que "resulta urgent convocar el Consell Local de Comerç, per a obligar la seua regidora a veure's amb el sector, escoltar-los i prendre mesures urgents, així com a pactar inversions que caldrà incloure en les pròximes modificacions pressupostàries. Serà l'única manera de recordar-li a Lidia López que a més de ser la responsable, juntament amb l'alcalde, d'estar a la fi de maig sense tindre aprovats pressuposats, també ho és de tindre al comerç de proximitat totalment abandonat. Sembla, lamentablement, que l'avorriment de la Vicealcaldessa s'ha estés a bona part del bipartit, com la Sra. López, i no es consciencien que ara més que mai la societat els necessita al seu costat escoltant els seus problemes i buscant solucions".

Finalment, Rafa Mas, regidor de la formació progressista, ha reiterat que "resulta inexplicable com la dreta no s'adona de la importància del comerç de proximitat en els nostres barris. Els comerços generen cohesió als nostres carrers, aporten il·luminació i seguretat, creen comunitat de veïns i mantenen ocupacions amb major estabilitat que en altres sectors. Compartim l'enuig i la indignació dels comerciants que exigeixen agilitar les ajudes econòmiques i que l'Ajuntament els preste l'atenció que mereixen".

Pujar