19 d’octubre de 2020 19/10/20

Compromís Alicante presenta un Pla de Xoc per a afavorir la conciliació

Compromís Alicante presenta un Pla de Xoc per a afavorir la conciliació - (foto 1)
  • La formació destaca la inacció de la Regidoria de Família de Julia Llopis

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha presentat hui un Pla de Xoc per a afavorir la conciliació de la vida familiar, laboral i personal davant l'inici del curs escolar.

Segons ha afirmat Rafa Mas, regidor de la formació progressista, “continuem preguntant-nos hui dia, què està fent la Regidoria de Família de Julia Llopis. Una regidoria que va ser un requisit de l'extrema dreta per a fer costat al govern de PP i Ciutadans, que com diem no està fent res, un altre postureo més de les dretes”.

Des de la coalició han insistit que porten anys sumant-se a la reivindicació de la comunitat educativa de la construcció d'una tercera escola pública infantil, però també han denunciat que la promesa del PP d'ajudes a les famílies per a l'escolarització de xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys tampoc arriben mai. “La manca d'escoles infantils municipals a Alacant és una irresponsabilitat històrica de l'administració i que va en contra d'aquesta conciliació i que sobretot afecta a famílies monoparentals femenines i amb rendes baixes, ciutats pròximes com Elx tenen 5 mentre que Alacant amb molta més població només 2”, ha explicat Mas.

Des de la formació progressista han proposat un pla de xoc per a apostar per la conciliació de la vida familiar, laboral i personal. Un pla que comptaria, d'una banda, amb una sèrie d'ajudes econòmiques, “xec cangur", a la contractació de personal per a atendre els menors durant l'horari laboral de les famílies vulnerables; i d'altra banda amb la creació de 5 ludoteques cangur en els barris de rendes més baixes.

En el cas del Xec Cangur suposaria donar ajudes econòmiques directes, a famílies amb rendes baixes, posant l'accent en les monomarentales amb pocs recursos i una xarxa comunitària feble o sense xarxa familiar.

D'altra banda, les ludoteques suposaria l'obertura de 5 punts en els barris amb rendes més baixes i que acollirien a xiquets de 3 a 12 anys, gestionat per personal qualificat de 8 a 20h; i que atendran els xiquets/a, a les seues famílies en la recepció del menor i dinamitzaran les activitats a realitzar.

“És imprescindible apostar per la conciliació a nivell municipal, independentment de les ajudes que s'estan pactant pel govern central per a protegir als treballadors/as, fent costat a les dones i famílies que menys recursos tenen, que tenen treballs precaris o necessiten trobar una ocupació, on puguen deixar tranquil·lament als seus xiquets. En aquests temps de crisis han eixit a la llum les vergonyes d'un mercat laboral molt precari i uns serveis públics escassos i empobrits, és hora d'apostar pel públic i protegir als més vulnerables perquè ningú es quede arrere”, ha conclòs Mas.

Pujar