20 d’octubre de 2020 20/10/20

Compromís per Alacant proposa habilitar de manera provisional l'antic cinema Abba 6 per a alleujar els problemes d'espai de les entitats de repartiment d'aliments

  • La coalició també proposa reconvertir els antics cinemes Aba 6 en espai comunitari i cultural una vegada passada l'emergència

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha proposat posar en ús els antics cinemes Abba 6 per a donar espai a les entitats, xarxes solidàries i associacions que hui dia continuen repartint aliments i productes d'higiene a famílies vulnerables que necessiten recursos.

Des de la formació progressista han proposat que els antics cinemes Abba 6, que hui dia serveixen de magatzem, se cedisquen a les entitats de manera provisional per a alleujar els problemes d'espai que tenen les xarxes solidàries.

“També estem parlant amb el Patronat d'Habitatge i amb el EVHA, de la Conselleria, perquè faciliten espais ja que l'Ajuntament Alacant no dóna resposta. És més posa traves a les associacions perquè puguen repartir quan és la seua responsabilitat que cap alacantí ni alacantina passe fam”, ha destacat Rafa Mas, regidor de Compromís.

Des de la formació progressista recorden que hui dia encara són moltes les famílies que necessiten suport i per les entitats porten mesos reclamant espais per a poder emmagatzemar i repartir. Com ha explicat Mes “l'Ajuntament d'Alacant no els facilita espais i l'estan demanant una vegada i una altra”.

Des de la coalició insisteixen que aquest hauria de ser un ús provisional mentre dure l'emergència, i que posteriorment caldria convertir aquest espai per a promoció d'activitats culturals com el circ el teatre, que es podrien beneficiar dels sostres alts d'aquest espai i que des de fa anys reclamen espais a la ciutat i fins i tot ampliar-lo a altres manifestacions culturals com la Muixeranga.

Però a més, la coalició reclama que aquest ús seria perfectament compatible amb destinar una part com a espai comunitari per a la zona i el barri. “Amb aquesta crisi s'ha demostrat que els barris més cohesionats són els que responen de manera més solidària, i els centres comunitaris són imprescindibles per a fomentar aquesta cohesió i fan comunitat. És el moment d'alliberar espais per a donar-los un bon ús públic”, ha destacat Mas.

Pujar