elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís Alacant preguntarà en el ple sobre les mesures per a les persones sense llar durant el toc de queda

Compromís Alacant preguntarà en el ple sobre les mesures per a les persones sense llar durant el toc de queda
  • Mas: "Fa més d'un any que denunciem que els recursos per a les persones sense llar estan saturats a Alacant"

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant preguntarà en el pròxim ple perquè pla té la regidoria d'Acció Social per a les persones sense llar mentre dure el toc de queda.

"Què passa amb les persones que no tenen on dormir, on alimentar-se ni on dutxar-se? A quina espera Barcala i Llopis per a dotar dels recursos necessaris a la ciutat per a garantir la seguretat i un sostre on dormir a aquestes persones?", ha qüestionat Rafa Mas, regidor de la formació progressista.

Des de la coalició reclamen que és imprescindible establir des de ja un pla per a garantir la seguretat, sanitat i alimentació i higiene de les persones sense llar d'Alacant. "Fa més d' un any que denunciem la saturació dels recursos per a persones sense llar a la ciutat, tant l'Alberg municipal (CAI) com el Centre d'Integració de Baixa Exigència (CIBE) de Creu Roja estaven ja per damunt de la seua capacitat abans de la pandèmia i ara torna a agafar-nos la segona ona sense tindre res previst i sense que el govern municipal estiga fent res per a evitar-ho", ha destacat Mas.

En aquest sentit, des de la formació progressista han sol·licitat a la regidora d'Acció Social, Julia Llopis, una visita a l'Alberg municipal per a conéixer en què situació es troba aquest servei.

"No pot passar com en la primera que el govern municipal d'Alacant va arribar tard i malament i la Conselleria de Polítiques Inclusives va haver d'habilitar d'urgència l'Alberg de La Florida per a les persones sense llar. Menys reglament de Convivència Cívica, segons li criden ells, que penalitza a les persones empobrides i més dotar de recursos a la ciutat i a les persones vulnerables", ha conclòs Mas.

Pujar