23 de gener de 2021 23/1/21

Compromís per Alacant demana que es mantinga obert el pavelló de Baver fins que dure l'alerta sanitària

Compromís per Alacant demana que es mantinga obert el pavelló de Baver fins que dure l'alerta sanitària - (foto 1)
  • Rafa Mas: "Volem conéixer quina alternativa habitacional s'ha dissenyat per a les persones sense llar, una volta s'haja superat l'alerta sanitària".

Compromís per Alacant ha denunciat la intenció del bipartit de dretes de tancar el Pavelló de Baver, com a recurs per a les persones sense llar el pròxim 8 de juny. En eixe sentit des de la coalició progressista s'ha sumat a la petició que ja han realitzat altres entitats i plataformes socials de mantindre este servici fins que dure l'Alerta Sanitària i la seua desescalada. Per eixe motiu el regidor de Compromís, Rafa Mas, ha demanat a la regidora i responsable de l'OMES, Julia Llopis, que mantinga obert el pavelló de Baber  per a les persones sense llar "fins que arribem a la nomenada nova normalitat, tal com ha decidit fer la Conselleria de Polítiques Inclusives en l'Alberg de la Florida".

Així mateix, el regidor de Compromís ha manifestat que "ens preocupa la situació de les persones que han estat allotjades en el pavelló, donat que el CAI està col·lapsat i no sabem si s'ha previst l'obertura de nous recursos habitacionals per a estes persones. També volem que ens explique la regidora si s'ha treballat durant estes setmanes per a trobar alternatives a estes persones perquè no tornen al carrer. Per això li demanem a la Sra. Llopis que convoque en els pròxims dies una reunió de l'OMES i que ens explique allí perquè tancarà ja el recurs de Baver, i quines alternatives han preparat per a este col·lectiu, més encara quan l'Ajuntament ha rescindit fa poc la seua col·laboració amb el projecte Housing First".

Per últim, el concejal de Compromís ha destacat que "recordem que el mateix dia que es presenta el Pla d'Inclusió Social als mitjans de comunicació es torna a quedar desert el programa de mediació social en la Zona Nord, i ara ens assabentem, també pels mitjans de comunicació, que es pretén tancar el servici a les persones sense llar que s'ha habilitat en estos mesos a causa de la quarantena. Més enllà de la manca de comunicació amb l'oposició de tot allò que està relacionat amb l'àrea social municipal, tornem a palesar la manca de credibilitat i la dificultat que suposa poder avançar en projectes com el del Pla Inclusió si la Sra. Llopis continua al front de l'àrea d'Acció Social. Per això, li tornem a reclamar al Sr. Barcala que la cesse de les seues funcions de forma immediata. Fent esta petició des de Compromís som coneixedors que li estem fent un favor al Sr. Barcala. Ell és plenament conscient que la Sra. Llopis és un llast per al bipartit, i és un seriós problema per a poder afrontar l'emergència social que tenim a la ciutat, i que serà un de les principals qüestions a ocupar-se i resoldre durant els pròxims mesos".

Pujar