20 d’octubre de 2020 20/10/20

Compromís per Alacant considera molt preocupant arribar a l'inici escolar amb un servei en precari de neteja de col·legis i sense saber res del pla de reforç davant el Covid19

Compromís per Alacant considera molt preocupant arribar a l'inici escolar amb un servei en precari de neteja de col·legis i sense saber res del pla de reforç davant el Covid19 - (foto 1)
  • Bellido: "La incapacitat del Bipartit de Barcala en la gestió i els seus embolics i retards amb els contractes majors, fan que afrontem aquest inici de curs excepcional amb un servei prestat per una UTE fóra de contracte"

Compromís per Alacant ha mostrat la preocupació que existeix en la comunitat escolar davant el reforç i adaptació a la pandèmia que necessitarà el servei de neteja de col·legis i del qual encara no se sap res. Des de Compromis han criticat la incapacitat del Bipartit que ha arribat  tard a la renovació de la contracta, i mantindre en la mateixa a una UTE la gestió de la qual ha sigut molt qüestionada i és actualment objecte d'una comissió d'investigació municipal.

A més, des de la coalició, s'observa la recurrent falta de concrección del Bipartit en aquest tema. Com ha indicat Natxo Bellido, portaveu de Compromís, "ho vam veure ahir en la resposta del portaveu municipal a les preguntes dels mitjans de comunicació sobre l'adequació del servei sobre el reforç i adequació del servei de neteja de col·legis". Per això Bellido ha arremés contra la irresponsabilitat del Bipartit en la gestió "Manresa, com és pràctica del Bipartit es limita a tirar pilotes anara assenyalant a altres administracions i a no concretar res sobre les qüestions de competència municipal. Si existeix un pla d'adequació de la neteja de col·legis que expliquen en què consisteix i quants diners públics costarà". 

Finalment, des de la coalició progressista consideren escandalós que el nou plec de condicions per a la renovació del servei no vaja a donar solucions a algunes de les limitacions a la fiscalització del mateix detectades en la Comissió d'Investigació, retalle hores de servei i no contemple una adaptació a les mesures de desinfecció extraordinària que obligarà la pandèmia durant tot el curs escolar. "És, senzillament, escandalós", ha conclòs Bellido.

Pujar