14 d’agost de 2020 14/8/20

Ciutadans lamenta que el Govern no aposte per ajudar al sector turístic i vulga asfixiar-lo amb gravàmens inassumibles

Ciutadans lamenta que el Govern no aposte per ajudar al sector turístic i vulga asfixiar-lo amb gravàmens inassumibles - (foto 1)
  • Argüeso demana a la ministra“que elimine el cànon de platges als ajuntaments durant aquesta temporada i valore la possibilitat d'ampliar l'espai autoritzat sense costos”

MÉS FOTOS
Ciutadans lamenta que el Govern no aposte per ajudar al sector turístic i vulga asfixiar-lo amb gravàmens inassumibles - (foto 2)

El senador de Ciutadans (Cs) per la Comunitat Valenciana, Emilio Argüeso, i la portaveu de Cs a Alacant, també vicealcaldessa i regidor de Turisme, Mari Carmen Sánchez, han lamentat “l'actitud del Govern de Pedro Sánchez amb el sector turístic en denegar-li ajudes i asfixiar-lo amb cànons que no poden permetre's després de la crisi que estem vivint arran del Covid-19”.

Argüeso ha demanat a la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto,“que elimine el cànon de platges als ajuntaments durant aquesta temporada i que valore la possibilitat d'ampliar l'espai autoritzat sense cap cost per a aquests”. El senador de Cs ha insistit que“estem en un moment de reconstrucció del país i totes les administracions han de realitzar un esforç comú per a eixir d'aquesta crisi al més prompte possible”.

Per part seua, Mari Carmen Sánchez ha alertat “de la greu situació en la qual deixen a les empreses concessionàries dels serveis que es presten a les platges si es mantenen els gravàmens actuals, entre elles les de lloguer d'hamaques, quiosquets i esports nàutics.

“No podem permetre que el turisme s'asfixie ni tampoc que les platges deixen de tindre serveis de qualitat demandats pels turistes, això suposaria la pèrdua de centenars de llocs de treball per no realitzar un esforç comú per part de totes les administracions implicades”, ha indicat Sánchez. La portaveu de Cs ha insistit que “el Govern ha de reconsiderar la seua postura per a no escanyar al sector turístic, clau per a l'economia alacantina”.

Sánchez ha informat que des del Patronat de Turisme i Platges d'Alacant s'ha oferit una rebaixa del 25% en el cànon d'anual de les concessions.“Aquesta mesura no és suficient, es necessita a més el suport del Govern, però amb això es pretén minimitzar danys i prestar un servei amb garanties i qualitat aquest estiu en previsió que estem davant una temporada curta i amb moltes dificultats”.

Pujar